Repült a hírhedtté vált “lombkoronasétányos” polgármester, kiszavazták

Egyértelmű, hogy az utóbbi két évben jóval többet és többen hallottunk Nyírmártonfalváról, mint korábbi életünkben valaha is. Az arroganciájával és bosszúállásával botrányhőssé vált polgármesterből azonban nem kért többet a település.

Tovább olvasom

Szolnok 2024: a választók több mint fele leadta a szavazatát

Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán. Országosan rekordmagas a részvételi arány, de megyénk az utolsó helyen végzett, itt szavaztak a legkevesebben.

Tovább olvasom

Nem tudja, kik a jelöltek Szolnokon? – segítünk

Ma minden a választások körül forog, nincs ez másként Szolnokon sem. Miközben a legfrissebb részvételi adatok alapján úgy tűnik, a megyeszékhely kezdi beérni az átlagot részvétel tekintetében, a Szol24 egy cikksorozat keretében ismertette a városban induló jelölteket, körzetenként. Ha bizonytalan, vagy még nem indult el szavazni, segítünk! Szolnokon összesen hét polgármesterjelölt küzd meg a szavazatokért. A két legesélyesebbnek számító Györfi Mihály és a regnáló Szalay Ferenc mellett a Mi Hazánk jelöltje Becsei Sebestyén, a Munkáspárt Bencsik Mihályt indítja, függetlenként polgármesteri babérokra tör Soós Krisztián, külön utakon jár az LMP által…

Tovább olvasom

„Színmagyarokat regisztrálnak romaként a választások miatt” – gyanús üzelmek Jászladányon

Minden jel afelé mutat, Jászladány nagyközségben egész bevett gyakorlatnak számít, hogy a választások előtt hirtelen olyan helyi szavazópolgárok is jogosultak lesznek voksolni a roma nemzetiségi jelöltekre, akiknek köztudottan semmi közük a népcsoporthoz. Sokan erkölcstelennek, etikátlannak tartják az eljárást, hiszen a részvétel „bemondásos” alapon működik, azt senki nem vizsgálja és nem is vizsgálhatja. Forrásunk szerint, aki dokumentumokkal támasztotta alá az értesüléseit, tucatjával jelentettek be ilyen lakosokat, köztük önkormányzati dolgozókat. Ezen felül a polgármester férje, Bertalan László szintén regisztráltatta magát a Fidesszel szoros viszonyt ápoló FIROSZ-os elnök hatalomban tartásáért, aki ráadásul egy…

Tovább olvasom

Jászapáti után Szolnokon is szavazási segédlettel kampányol a Fidesz

Kicsit eufemisztikus kifejezés ugyan, mégis „szavazási segédletként” hivatkoznak arra a Szolnokon osztogatott papírlapra, amelyen a szavazólap kiköpött mását láthatjuk, annyi különbséggel, hogy a derék kormánypárti kampánycsapat már az X-et is behúzta helyettünk. Ugyanilyen anyag került a postaládákba Jászapátin is.

Tovább olvasom

Nagy nap ez a mai – választási vita lesz a közmédiában

Élő adásban fognak összecsapni az EP- képviselőjelöltek. 18 évvel ezelőtt fordult elő hasonló az M1-en, amikor 2006-ban, négy nappal a parlamenti választások előtt a köztelevízión vitázott Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és legfontosabb kihívója, Orbán Viktor. 

Tovább olvasom

Krumplival vett szavazat – miről ismerhetjük fel a választási csalást?

Az állampolgárok joga és lehetősége a választás, ami által felhatalmaznak képviselőket, akik a választást követően döntéseket hoznak a közélet számos területén. Valakinek a megválasztása felhatalmazás is egyben. Az önkormányzati vezetők és a képviselők feladata ugyanis, hogy a közösségért dolgozzanak. Érvényesítsék a helyi polgárok érdekeiket, tegyenek a mindennapi élet működőképessége érdekében olyan döntésekkel, amelyek a közösség érdekeit szolgálják, és egyben a közösség tagjainak biztosítják az élhető élet feltételeit. Ez helyi, önkormányzati szinten éppen úgy igaz, mint az Európai Parlament képviselőinek felhatalmazása a világpolitika színterén.

Tovább olvasom

Veszélyes gyalogátkelőhelyet alakíthatnak okoszebrává Jászberényben – csak egy szavazás kell hozzá

Tizennyolc halálos kimenetelű baleset történt a tavalyi évben a kijelölt gyalogos átkelőhelyeken, majdnem háromszázan pedig súlyos sérüléseket szenvedtek – tudhattuk meg a rendőrségi adatokból. A Generali a Biztonságért Alapítvány felhívásában a legtöbb online voksot kapó városban az Alapítvány támogatásával innovatív gyalogosvédelmi rendszer, azaz okoszebra épülne ki még a szeptemberi iskolakezdés előtt. Jászberényi érintettséget is találunk a veszélyesebbnél veszélyesebb átkelők között.

Tovább olvasom