A Szolnokon szolgáló, fiatalon elhunyt főtörzsőrmesterre emlékeztek

Gál Szabolcs tragikus hirtelenséggel, mindössze 32 éves korában hunyt el 2022 májusában, miután április végén ejtőernyős balesetet szenvedett. 2007 óta ejtőernyőzött, több mint 5500 ugrással rendelkezett. Halálánák második évfordulója alkalmából rá emlékezett az MH Kiss József 86. Helikopterdandár.

Tovább olvasom

Szolnokon állomásozó katonák is részt vesznek a boszniai békefenntartásban

A Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár adta hírül, hogy az EUFOR Althea misszió következő váltása elindult a kora reggeli órákban. A csapat felkészülése hónapokon át tartott, ráadásul most először egy magyar tábornok, Sticz László áll a békemisszió élén.

Tovább olvasom

Bővül a honvédség helikopterflottája Szolnokon

Milyen volt a 2023-as év a honvédség szempontjából? Többek között erről tartott értekezletet dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, de megemlékeztek a horvátországi légikatasztrófa során feladatteljesítés közben elhunyt Radnai Ádám századosról, Konrád Dávid főhadnagyról és Lőrincz Tamás zászlósról.

Tovább olvasom

Kihelyezett parancsnoki értekezletet tartottak Szolnokon

Az MH Területvédelmi Erők és az alárendeltségébe tartozó területvédelmi ezredek vezetői tartottak kihelyezett parancsnoki értekezletet a megyeszékhelyen. A hagyományteremtő céllal szervezett eseményen dr. Drót László dandártábornok értékelte a tavalyi évet a toborzás és az önkéntesek kiképzésének szemszögéből.

Tovább olvasom