A MÁV szerint érdemes előre megvenni a menetjegyet pünkösdre

Pünkösdkor várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is; a háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul – közölte a MÁV-Volán-csoport szerdán az MTI-vel.

Tovább olvasom

Szolnoki vonalat is érint a MÁV-Volán-csoport ünnepi menetrendje

A nemzeti ünnep napján, március 15-én és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban; módosul a menetrend is.

Tovább olvasom

Isten éltesse a hölgyeket nőnap alkalmából – tudjuk-e honnan ered a hagyomány?

Március nyolcadikán minden férfi hagyományosan meglepi valami aprósággal, leginkább virággal a szívéhez közel álló hölgyeket. Ez a kedves szokás immáron több mint egy évszázados, de kevesen tudják, hogy az első nőnap például még februárban volt. Nemzetközivé pedig mindössze a hetvenes években vált.

Tovább olvasom

Vízkereszt-csobbanás a tiszafüredi szabadstrandon | képek

Idén is megszervezték az Újévi- és Vízkereszt-csobbanást a tiszafüredi szabadstrandon. Nem voltak kevesen, akik úgy gondolták, érdemes megmártózni a jeges vízben. Igaz a fotók tanúsága szerint többen voltak azok, akik csak nézni jöttek. A nők sem voltak kényesebbek. Volt aki sapkát, és volt aki úszógumit is vitt magával. Képek: MTI

Tovább olvasom