Felfoghatatlan, hogy nem lett ebből tragédia – kerékpárt sodort el a vonat Kisújszállásnál

Rengeteg emberhez jutott el annak a férfinek a balesete, pontosabban döbbenetes szerencséje, aki egy külterületi részen hajtott vonat elé kerékpárjával egy vasúti átjárónál. Az érintettnek egy haja szála se görbült, nem csoda, hogy a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is úgy fogalmaz az eset kapcsán, hogy ezek szerint Kisújszálláson – majdnem – mindent túl lehet élni.

Tovább olvasom

Döbbenetes részletek derültek ki a kisújszállási bódéban szülésről

Egy napja írtuk meg, majd az országos sajtón is végigfutott a hír, hogy egy udvari wc-ben szülte meg gyermekét egy nő a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson. Az elsőre megmagyarázhatatlan tűnő eset drámáját növelte, hogy a kisbaba ráadásul a wc-be esett, a kiérkező tűzoltóknak kellett kiszabadítani. Az RTL riportot készített a helyszínen, még több részlet derült ki.

Tovább olvasom

Udvari vécéből mentettek ki élő újszülöttet a tűzoltók Kisújszálláson

Udvari wc-ben szülte meg gyermekét egy nő  tegnap este Kisújszálláson. Az újszülött a megszületése után a wc-be esett. A kiérkező tűzoltók a wc-t megbontották, majd oldalára borították. Nagyjából egy méter mélyen találták meg a nem éppen kellemes anyagban az újszülött kisfiút, akit sikerült kimenteni. A tűzoltók azonnal átjárható légutat biztosítottak a picinek, majd átadták a mentőknek. A helyszínre több mentőegység is érkezett. Ellátásuk után  az anyát és az újszülöttet is stabil állapotban szállították kórházba. Mint azt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte a közösségi oldalán, a keze kilátszott, úgy húzták ki az…

Tovább olvasom

Új létestmények óvják a Közép-Tisza vidékét a veszélyes vizektől

A kecskeméti HÉP Karcagon és Kisújszálláson három helyszínen építkezett, többek között szivattyútelepet alakítottak át és modern védelmi központot is kialakítottak. Ezek a létesítmények mind a veszélyes vizektől óvják meg a térséget.

Tovább olvasom

Virrasztást tartanak a titokzatos kisújszállási baleset áldozatának emlékére

December közepén írtunk róla, hogy kamion ütött el egy gyalogost a 4-es főút kisújszállási elkerülő szakaszán. Hamarosan kiderült, rengeteg a megválaszolatlan kérdés az asszony halálának ügyében. A család, bár továbbra is kétségek között őrlődik, talán a virrasztás szeretett családjuk emlékéért segít lelki megnyugvást találni számukra.

Tovább olvasom

Megható – tantermet nevezett el egykori gimnáziuma Karikó Katalinról

Bár a hosszú évtizedes kutatómunkája ellenére néhány éve még csak Szolnok megyében és tudományos berkeken belül ismerték igazán Karikó Katalin nevét, mára pedig alig van olyan ember hazánkban, aki ne tudná, kiről is van szó. Annál inkább, hiszen néhány napon belül Stockholmban, első magyar nőként veszi át az elképesztő elismerésnek számító Nobel-díjat. Ünnepélyes keretek között jelentette be egykori gimnáziuma, hogy a biológia tantermet róla nevezik el.

Tovább olvasom