Több Szolnok megyei vasútvonal érintett, most megint bezárnak egyet

Nem egyszer olvashattak már a Szol24-en arról, hogy idén augusztus elsejétől tíz, köztük több Jász-Nagykun-Szolnok megyei érintettségű vasútvonal személyszállítását állította le a MÁV. Jármű- és személyzethiánnyal indokolták a döntést, ami éles kritikák kereszttüzébe került társadalmi és politikai oldalról egyaránt. Nem elég, hogy a pótlóbuszokat sem használják, december 10-től újabb vasútvonalon, Mátészalka és a romániai Nagykároly között állnak le a vonatok.

Tovább olvasom

Lázár János megkapta az útravalót Tiszaföldváron, de előtte mindenkivel kezet rázott és beugrott egy talponállóba

Lázár János építési és közlekedési miniszter országjárásának következő állomása Kunszentmárton, Mezőtúr és Tiszaföldvár volt, ahol a települések polgármestereivel egyeztetett, majd pedig a helyiekkel is találkozott a tiszaföldvári Városi Művelődési Házban.

Tovább olvasom

Nagy a felháborodás az egynapos autópálya-matrica ára miatt

A kormány totálisan elrugaszkodott a valóságtól, drágább lesz az egynapos matrica, mint például a jóval magasabb átlagfizetéseket kínáló Ausztriában. A szolnokiak számára sem jó hír, a gyorsforgalmi utak használata jelentősen megdrágul, nemcsak az egynapos matrica használatával.

Tovább olvasom

Ismét gondok a szolnoki vasútvonalakon – de miért mondta azt Lázár János, hogy nem feltétlenül kell nekünk Volán vagy MÁV?

Sokan már hónapok óta azt vizionálták, hogy az évek óta megbízhatatlanul teljesítő állami vasúttársaság azért lett ennyire látványosan még rosszabb nyár óta, hogy magyarázható legyen a liberalizálás. Lehet, hogy igazuk lesz.

Tovább olvasom

Némi ellentmondás van a fideszes politikusok, közte Pócs János nyilatkozata és a valóság között ami a MÁV-ot illeti

Hiába minden kormányzati erőlködés, meg a csodaminiszter, Lázár János miniszteri irányítása, továbbra is naponta vergődik a MÁV. Már nemcsak mozdonyok vagy biztosítóberendezések romlanak el, hanem sorompók is. A fideszes poltikusok azonban optimisták.

Tovább olvasom

Rohamosan építi a kínai kapcsolatot az Orbán-kormány, közben nem jut pénz a szolnoki tiszaligeti strand befejezésére

Miközben Szolnokon információink szerint éppen kínai gazdasági küldöttséget fogadnak és tesznek bejelentést sajtótájékoztatón ennek eredményeként, az LMP Szolnokon is az ellen emelt szót, hogy országunk kínai akkumulátorgyarmat legyen. Az LMP csütörtöki sajtótájékoztatóján jártunk, a városházi eseményre azonban szerkesztőségünket nem hívták meg.

Tovább olvasom

Ettől vajon javul a szolnoki vonalakon a MÁV működése? Lázár kirúgta a vállalat két vezérigazgató-helyettesét

Hosszú évek óta szomorú paródiákba való a Magyar Államvasutak működése, illetve sokszor nem működése. De a miniszter most bekeményített, mert az elmúlt hetekben valóban minden eddigit alulmúlt a vállalat teljesítménye. Az államtitkár szerint vannak, akik direkt szabotálják a működést.

Tovább olvasom

Fasiszta dzsemborinak nevezte Horthy újratemetésének jubileumát Pajor Tamás

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a napokban ünnepelték Horthy Miklós újratemetésének 30. évfordulóját Kenderesen. A megemlékezésen a fideszes politikusok gyakorlatilag versenyt futottak, hogy ki tudja jobban méltatni az erősen vitatott életű kormányzót. A mai napig történelmi vita tárgyát képezi, hogy Horthynak pontosan mekkora szerepe volt a magyar holokauszt megvalósulásában, illetve mekkora a felelősség terheli több százezer magyar zsidó kivégzéséért. Az ünnepség, valamint a politikusok megnyilvánulásai sokaknál kiverték a biztosítékot, többek között Pajor Tamásnál is. Pajor Tamás kifejezetten izgalmas életúttal rendelkezik, kezdetben a Neurotic együttes alapítója volt, majd megtérését követően…

Tovább olvasom