Vitézy Dávid pontokba szedve foglalta össze a Maxi-Dubaj öt fontos problémáját

Benyújtotta a kormány a törvénytervezetet, amely ismerteti a Rákosrendező területén megvalósítani kívánt, Maxi-Dubajként elhíresült projektet. A fejlesztést kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítették, ráadásul a kormány vállalja, hogy a projekt megvalósításához szükséges ingatlanokat az Egyesült Arab Emírségek gazdálkodó szervezeteinek értékesíti. Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármesterjelölt 5 pontban foglalta össze a Maxi-Dubajjal kapcsolatos fő problémákat.

Tovább olvasom

Vitézy Dávid egy fejlesztési ügy miatt nemcsak Karácsonynak, de Lázár Jánosnak is odaszólt

Amíg a Budapest–Lajosmizse vasútvonal fejlesztése nem halad, és Lázár János építési és közlekedési miniszter halogathatja ezt a fontos vasútfejlesztést is, addig a 42-es villamos meghosszabbításából semmi sem lesz.

Tovább olvasom

A MÁV a mostani formájában megszűnik működni, kettévágják és nagy részét kiszervezik

Lázár János keresztülviszi akaratát, a cégcsoport beismerte, hogy a mai formájában tovább nem tud működni. A MÁV Zrt. a kettévágásnak és a rengeteg kiszervezésnek köszönhetően hamarosan kiüresedik, a tervezés és az egyeztetés már javában zajlik. Mi következik ezután? Javulhat ettől egy fikarcnyit is a borzalmas Jász-Nagykun-Szolnok megyei vasúti közlekedés?

Tovább olvasom

Tavaly is Horthy Miklós lett a legnépszerűbb Jász-Nagykun-Szolnok megyei a Wikipédián

Portik Tamástól Petőfi Sándoron át Balázs Kláriig: történelmi korszakokon átívelő lista jelent meg a hazánkban is egyre népszerűbb Redditen, ahol egy felhasználó megyei bontásban több éve összegzi, hogy kinek a Wikipédia-oldalát nézték meg a legtöbben. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legkeresettebb névnél megosztóbbat keresve sem lehetett volna találni, a kenderesi születésű Horthy Miklósról van szó.

Tovább olvasom

Vitézy Dávid Lázár Jánost okolja az újabb vasúti felsővezeték-szakadás miatt

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint hétfő reggel leszakadt egy felsővezeték Rákos állomásnál és ráesett a Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, emiatt füstölni kezdett a mozdony. Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár a Facebookon posztolta ki az esetről a véleményét. „A mai eset is jól illusztrálja, miért nem lehet a budapesti vasúti fejlesztéseket a teljesen fals, politikai érdekek által vezérelt vidék-főváros, vagy ahogy Lázár fogalmazott, népi-urbánus ellentét szemüvegén keresztül nézni. A budapesti vasúti csomópont, mint szűk keresztmetszet és annak zavarai az egész országra kisugároznak – a budapesti vasúti hálózat lerobbant állapota…

Tovább olvasom

Lázár János miniszter jött, látott és mindent megígért Mezőtúron is

A múlt héten Mezőtúrra látogatott Lázár János építési és közlekedési miniszter. A nyilvános beszámolók alapján főképp a Teleki gimnázium felújítása és a Berettyó-projekt volt a célkeresztben. Mindkettő pénzhiány miatt áll parkolópályán. 

Tovább olvasom

A hétfői nap okozhatja az igazi problémát Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Volán-sztrájkkal

Bár a munkabeszüntetés már vasárnap elkezdődött, az igazi odacsapást hétfőre ígéri a szakszervezet. Lázár János miniszter semmi szín alatt nem akarja teljesíteni a bérkövetelést, amit irreálisnak tart. Csak nem ehhez is az uniós pénzek lennének szükségesek?

Tovább olvasom

Több Szolnok megyei vasútvonal érintett, most megint bezárnak egyet

Nem egyszer olvashattak már a Szol24-en arról, hogy idén augusztus elsejétől tíz, köztük több Jász-Nagykun-Szolnok megyei érintettségű vasútvonal személyszállítását állította le a MÁV. Jármű- és személyzethiánnyal indokolták a döntést, ami éles kritikák kereszttüzébe került társadalmi és politikai oldalról egyaránt. Nem elég, hogy a pótlóbuszokat sem használják, december 10-től újabb vasútvonalon, Mátészalka és a romániai Nagykároly között állnak le a vonatok.

Tovább olvasom