Keleti körkép – Kiadó üzletek Kecskeméten és Szolnokon

Amikor a 2000-es évek elején Magyarországon is megjelentek a plázák, többen féltek attól, hogy ez a helyi kiskereskedelem végét jelenti. Aztán szépen lassan eltelt két évtized, közben megjelentek a mindent árusító szupermarketek, aztán jött az utolsó csapás. Napjainkban egy új és jóval kártékonyabb kór tizedeli az üzleteket: az infláció. A túlélési esély pedig egyre csökken. A miénkhez hasonló városokban, ahol kevesebb a turistacsalogató történelmi látnivaló, egyáltalán nem könnyű terep eladható szolgáltatásokat kínálni.

Tovább olvasom

Akikre Szolnokon és Kecskeméten is büszkék vagyunk – teljesítményük megismételhetetlen

Városaink egyik fokmérője, hogy kiket adtak a világunk gördülékenyebbé formálásához és szebbé tételéhez. Vannak, akiket tetteiken keresztül személyükben őrzünk az emlékezetünkben, és sokan vannak, akik tömeggé váltak a kollektív emlékezetben. Gyakran éles viták közepette beszéljük el a haza szempontjából fontos államférfiak tetteit, és késre menően a megosztókét, ellentétben velük kevesebb szó esik a tudósok, művészek, oktatók, szorgos és alkotó munkájáról.

Tovább olvasom

Majális az Alföldön: Kecskeméten lazulhatunk, Szolnokon szoronghatunk

A jövőben együttműködik a Szol24 és a kecskeméti KecsUp. Olvasóinkat időről időre tájékoztatjuk majd Bács-Kiskun megye legfontosabb és legérdekesebb történéseiről, szeretnénk megtudni, hogy mi foglalkoztatja a szomszédainkat. Vajon azonosak, vagy éppen teljesen különbözőek a problémáink? Célunk, hogy a szomszédos városokból és a környékbeli településekről információt juttassunk el oda és vissza, hogy az olvasók megismerjék Magyarországot a szabad sajtón keresztül. 

Tovább olvasom

Mikrobusszal ütközött a vonat

A Kecskemétről Szolnokra 4:25-kor elindult személyvonat (37120) Lakitelek és Tiszakécske között egy mikrobusszal ütközött a rákóczitelepi andráskereszttel megjelölt vasúti átjárónál. Személyi sérülés nem történt.A helyszínelés ideje alatt az utasokat pótlóbusz szállította. A Kecskemét-Lakitelek-Szolnok vonalon hosszabb eljutási időre kell számítani a reggeli órákban, közölte a MÁVInform.

Tovább olvasom

Férfi kosárlabda NB I – Szolnokon nyert a Kecskemét

A második helyen álló Szolnok meglepetésre hazai pályán kikapott a Kecskeméttől a férfi kosárlabda NB I keddi mérkőzésén. A végig kiélezett találkozó hajrája elején a házigazda 62-61-re vezetett, innen azonban a kecskemétiek állva hagyták a szolnokiakat és végül hat ponttal győztek, szezonbeli tizedik sikerüket aratva. A hazaiak negyedik vereségüket szenvedték el a bajnokságban, az elsőt hazai pályán.    Eredmény:Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 64-70 (9-12, 25-17, 12-20, 18-21)    A tabella első 8 helyezettje: 1.  Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 18 16 21 583-1331 34 pont 2.  Szolnoki Olajbányász      …

Tovább olvasom