Ismét a budapest-záhonyi a legproblémásabb magyar vasútvonal

Az egymást követő negyedik évben is ugyanaz nyerte el a legzűrösebb magyar vasútvonal díját, a dobogó második fokán viszont váltás történt. Három olyan vonala volt a MÁV-nak, ahol csak egyszer történt hiba az évben, ebből kettőt bezártak. Természetesen az élen ismét a Budapest-Cegléd-Debrecen-Záhony vonal végzett. A Hvg.hu ismét összegyűjtötte a magyar vasút legfurcsább és legemlékezetesebb pillanatait 2023-ból. Nincs meglepetés: ennek eredményeként ugyanaz került a lista első helyére, amely már 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is: a Budapest-Záhony vonal, benne a monori, ceglédi elővárosi vonatokkal és a debreceni, nyíregyházi járatokkal. Ezúttal 260 hibapontot…

Tovább olvasom

Hétfőn ismét rengeteg baj volt a MÁV-val a szolnoki vonalon

Régen nincs konkrét napszakhoz kötve, mikor van baj a szolnoki vasútvonalakon a vonatok közlekedésével. Éjjel-nappal, bármikor. Október kilencedike ismét nem a MÁV napja volt a környéken, ráadásul a nagy dérrel-dúrral beharangozott, külföldről bérelt mozdonnyal szerelt Tokaj InterCity azonnal, első útján tönkrement.

Tovább olvasom

Karbantartás miatt teljesen borul a szolnoki vasútvonal menetrendje, a csütörtök pedig megint problémás volt

Már gyakorlatilag az lenne a furcsa, ha valamelyik nap úgy menne végig, hogy nem történik több komolyabb vonatkimaradás, illetve késés a szolnoki vonalon. A MÁV-nak azonban egyáltalán nem csak a Jászkunságban gyűlik meg a baja a szolgáltatás nyújtásával, elképesztő mennyiségű vonat marad ki, robban le, vagy késik sokat.

Tovább olvasom