Rengeteg gond volt a vonatokkal egész hétvégén a ceglédi és a szolnoki vonalakon

Ezúttal több esetben is nem a MÁV saját hibájából adódtak járatkimaradások és komoly késések. Szombaton és vasárnap is jócskán bosszankodhattak az utasok, ráadásul sajnos két gázolás is történt.

Tovább olvasom

Hétfőn ismét alaposan bedőlt a MÁV szolgáltatása a ceglédi és szolnoki vonalakon

Az a legújabb trend az állami vállalatnál, hogy számtalan járatnál már nincs is indoklás, miért nem közlekedik a vonat, csak nincs, el sem indul. És nem is feltétlenül technikai meghibásodás áll a háttérben, azt külön szokták jelezni. Hogy a menetrendszerint létező járatok miért nem indulnak el? Homály fedi, csak sejtéseink lehetnek – például, hogy nincs, aki vezesse a szerelvényt.

Tovább olvasom

Mit művelt a teljesen szétesett MÁV csütörtökön?

Vonatmeghibásodások, járattörlések és késések tömkelege szinte minden vonalon, a néhány centis hó teljesen kivégezte az állami vasúttársaságot. Jócskán érintett volt Jász-Nagykun-Szolnok megye is, de volt, ahol komplett fél napra gyakorlatilag teljesen leállt a forgalom. Ennyire készült fel a MÁV a télre?

Tovább olvasom

A csütörtöki nap teljesen kivégezte a MÁV-ot

A csütörtöki napon könnyebb lett volna felsorolni azokat a vonalakat, ahol rendesen jártak a vonatok, mint azokat, ahol nem. A kelet-magyarországi vasútvonalak sem voltak kivételek, a havazás jókora pofont vitt be a jelek szerint nem eléggé felkészült MÁV-nak. Igaz, olyan helyeken is kialakultak kaotikus állapotok, ahol nem is havazott, például a ceglédi és szolnoki vonalakon.

Tovább olvasom

Mit lehet ilyenkor tenni? A Szolnokra induló vonaton lett rosszul egy utas, a szerelvény el sem indult

Az ilyen eset a legkisebb mértékben sem a MÁV hibája, de ilyenkor nem lenne egy áthidaló megoldás, hogy a rosszul levő utashoz mentőt hívnak, de a többi embert rövid késéssel eljuttatják azért Szolnokra, illetve a közbenső állomásokra?

Tovább olvasom

Hétfőn ismét rengeteg baj volt a MÁV-val a szolnoki vonalon

Régen nincs konkrét napszakhoz kötve, mikor van baj a szolnoki vasútvonalakon a vonatok közlekedésével. Éjjel-nappal, bármikor. Október kilencedike ismét nem a MÁV napja volt a környéken, ráadásul a nagy dérrel-dúrral beharangozott, külföldről bérelt mozdonnyal szerelt Tokaj InterCity azonnal, első útján tönkrement.

Tovább olvasom

Karbantartás miatt teljesen borul a szolnoki vasútvonal menetrendje, a csütörtök pedig megint problémás volt

Már gyakorlatilag az lenne a furcsa, ha valamelyik nap úgy menne végig, hogy nem történik több komolyabb vonatkimaradás, illetve késés a szolnoki vonalon. A MÁV-nak azonban egyáltalán nem csak a Jászkunságban gyűlik meg a baja a szolgáltatás nyújtásával, elképesztő mennyiségű vonat marad ki, robban le, vagy késik sokat.

Tovább olvasom