A csütörtöki nap teljesen kivégezte a MÁV-ot

A csütörtöki napon könnyebb lett volna felsorolni azokat a vonalakat, ahol rendesen jártak a vonatok, mint azokat, ahol nem. A kelet-magyarországi vasútvonalak sem voltak kivételek, a havazás jókora pofont vitt be a jelek szerint nem eléggé felkészült MÁV-nak. Igaz, olyan helyeken is kialakultak kaotikus állapotok, ahol nem is havazott, például a ceglédi és szolnoki vonalakon.

Tovább olvasom

Karbantartás miatt teljesen borul a szolnoki vasútvonal menetrendje, a csütörtök pedig megint problémás volt

Már gyakorlatilag az lenne a furcsa, ha valamelyik nap úgy menne végig, hogy nem történik több komolyabb vonatkimaradás, illetve késés a szolnoki vonalon. A MÁV-nak azonban egyáltalán nem csak a Jászkunságban gyűlik meg a baja a szolgáltatás nyújtásával, elképesztő mennyiségű vonat marad ki, robban le, vagy késik sokat.

Tovább olvasom

Utashiány és az omikron-variáns miatt 33 ezer járatot töröl a légitársaság

Pedig már jelenleg is rendkívüli módon megcsappant az utazási hajlandóság, a járvány előtti időszakhoz képest 60%-os kapacitással működnek. Ebből vágnak most még tovább. 33 ezerrel kevesebb járatot indít a Lufthansa télen a koronavírus új, omikron variánsának hatásai miatt, írja az AFP. Carsten Spohr, a cég vezérigazgatója szerint a járvány előttihez képesti 60 százalékos kapacitásból így további 10 százalékot vesznek vissza, mert a január közepétől február végéig tartó időszakra jelentősen visszaesett a foglalásaik száma. A csökkenés kiváltképp a légitársaság központi országait, az omikron által egyre jobban sújtott Németországot, Svájcot, Ausztriát és Belgiumot érinti.…

Tovább olvasom