Hajléktalan aludt egy szolnoki buszmegállóban

Szomorú poszt jelent meg egy szolnoki csoportban a Facebookon, a képen egy hajléktalan látható, aki – jobb híján – egy buszmegállóban találta meg ideiglenes otthonát, ott aludt. A hideg idő beköszöntével egyre nehezebb helyzetben vannak az utcára jutott emberek, de a helyzet senkinek nem jó. Mit lehet ilyenkor tenni?

Tovább olvasom

Buszmegállók és játszóterek újulnak meg Szolnokon, ahol egyre kevesebb a kátyú

Szolnok-Szandaszőlősön két buszmegálló felújítását fejezték be nemrég, a Simon Ferenc úti és az Újszanda megállóhelyeken az utasok immár rendezett körülmények között, kényelmesen várhatják a buszt. A városüzemeltetés közölte, még több váróhelyet fognak modernizálni a jövőben. Városüzemeltetéssel kapcsolatos hír az is, hogy elkészültek a Gőzhajó utcai játszótér karbantartásával. Megtudhattuk, hogy a következő felújítandó játszótér a Várkonyi téri lesz. Ugyancsak jól halad Szolnokon a kátyúzás, egyre több úthiba tűnik el a város útjain az új kátyúzógépnek (nyitóképünkön) köszönhetően. Már csak a szemetes városképen kellene javítani, ami miatt a Momentum helyi politikusa szerint…

Tovább olvasom

Vádat emeltek a hibás fékkel buszmegállóba hajtó kisteherautó sofőrje ellen

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki az általa is tudottan hibás autóval közlekedve nekiütközött egy buszmegállónak 2020 szeptemberében Nyársapátnál és emiatt két ember életét vesztette – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t. A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi tudta, hogy a kisteherautója futómű- és fékrendszerproblémái miatt biztonságos közúti közlekedésre nem alkalmas. Ennek ellenére 2020. szeptember 4-én reggel Cegléd és Nagykőrös között közlekedett a vele. A buszmegálló közelében az előtte haladó jármű vezetője balra akart bekanyarodni, ezért indexelt, folyamatosan lassított, majd meg is állt az…

Tovább olvasom

Folytatódik a szandaszőlősi buszmegállók felújítása

A Tóth Árpád úti buszforduló és a Kertész utca egyes buszmegállói után újabb szandaszőlősi megálló újul meg. Jövőhéten hétfőn (07.18.) megkezdődnek Szandaszőlősön, a Vörösmező-Nagymező út kereszteződéssel szemben álló buszváró felújítási munkálatai – közölte a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Az említett címen hétfőtől ideiglenes buszváró kerül kiépítésre.A munkálatok várhatóan augusztus végéig tartanak.

Tovább olvasom

Nem látta, kik állnak a buszmegállóban, ezért láncfűrésszel kivágott egy nagy tiszafát a nagykőrösi nő

Természetesen mindenféle engedély nélkül vágta ki derékmagasságban a fát az idős helyi lakos. A kár akár egymillió forintra is rúghat. Egy idős nő STIHL fűrésszel esett neki egy tiszafának Nagykőrösön, a Ceglédi úton – közölte Facebookon a város önkormányzata. A 80 év feletti helyi lakos egy létrán, kezében láncfűrésszel derék magasságban kivágta a fát, majd összedarabolta és bekötegelte. Az indok: nem látta, kik állnak a buszmegállóban. Az ügyben az ott lakók értesítették a rendőrséget, a kár állítólag jóval millió fölött van. (Telex.hu)

Tovább olvasom