Szolnokon nemcsak az úttestek, de a járdák is rendkívül elhanyagoltak és balesetveszélyesek

Szinte bármelyik irányba indulunk el, előbb-utóbb betévedünk egy olyan utcába, ahol a járda gyalogos közlekedésre is alig-alig alkalmas, kerekesszékkel, babakocsival pedig megugorhatatlan akadály. Szolnok sajnos ebben a tekintetben sem jeleskedik.

Tovább olvasom

Vajon meddig húzzák ezt a balesetveszélyes és eleve rettentően leromlott állapotot a szolnoki felüljárón?

A megoldást nehezíti, hogy a felüljáró nem Szolnok, hanem az állam tulajdonában van, így a felelősség is ott keresendő. Bár ez azt is jelenti, hogy hiába telnek-múlnak a napok-hetek, a balesetveszélyes helyzet továbbra is fennáll.

Tovább olvasom

Szolnok számos helyszíne látványosan elhanyagolt – de kinek a dolga lenne rendbe hoz(at)ni?

Ami magánterületen van, ott a városvezetés nem sokat tehet. De valamit mégiscsak. Most már erősen benne vagyunk a tavaszban, számos helyen azonban csak az elhanyagoltság látszik. Így önkormányzati választások előtt némileg több esély van a figyelemfelhívás utáni területrendezésre.

Tovább olvasom

Megvan a lakókocsi, amit a jászberényi rászorulónak, Zolinak szánnak, de…

Sajnos a helyzet bonyolultabb lett annál, mint eredetileg gondolták. A lakókocsi állapota ugyanis sokkal rosszabb, mint eredetileg várták. Bizonyos részei nem is menthetők, így megfelelő alternatívát igyekeznek megvalósítani az önzetlen segítők.

Tovább olvasom