Ijesztő: így gyulladt ki és égett porrá egy elektromos busz a belvárosban – videó

Megosztás

Nem éppen a legjobb reklám a technológiának. Ez elöl álló elektromos busz tetőn elhelyezett akkumulátora egy kisebb robbanást követően tüzet fog és rendkívüli gyorsasággal átterjed a teljes járműre. Szerencsére nem történt tragédia, de a busz menthetetlenül elpusztult, természetesen.

Az eset Párizsban történt, 149 darab Bluebus 5SE típusú elektromos meghajtású autóbuszt kivontak ideiglenesen a forgalomból Párizsban, miután egyelőre ismeretlen okokból egy hónapon belül két példány is kigyulladt a francia főváros utcáin. Az első tűzeset 2022. április 4-én történt a 86-os vonalon, a beszámolók szerint kilométerekről látni lehetett a járműből felszálló füstöt.

Senki sem sérült meg, de a busz teljesen kiégett. Kísértetiesen hasonló eset történt április 29-én a reggeli órákban, amikor a 71-es vonalon, a Francia Nemzeti Könyvtár mellett gyulladt ki egy elektromos busz. A sofőr azonnal evakuálta az utasokat, így személyi sérülés szerencsére ezúttal sem történt.

An Electric Bus Caught Fire After Battery Explosion in Paris

An Electric Bus Caught Fire After Battery Explosion in Paris A video recording shows the start of the fire which completely consumed an electric RATP bus on Friday 29 April. The incident caused no injuries. The bus burst into flames within seconds.

Kapcsolódó cikkek