Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Törökszentmiklóson

Törökszentmiklós önkormányzati képviselő-testülete elfogadta a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság 2022. évi tevékenységéről szóló beszámolót. A beszámolóból kiderült, hogy Törökszentmiklós közigazgatási területén a regisztrált bűncselekmények száma közel 19 százalékkal csökkent, ez azt jelenti, hogy tavaly 226 ilyen eset történt. A közterületen történt regisztrált bűncselekmények száma szintén csökkenést mutat, 2022- ben 105 ilyen esetben kellett nyomozni.

Tovább olvasom

“Indokolatlanul és figyelmeztetés nélkül vetett be könnygázt a rendőrség a Pintér ellen tüntetőkkel szemben”

A TASZ véleménye egyértelmű, számos helyen aránytalanul és indokolatlanul lépett közbe a rendőrség, erőszakos, tömegoszlató eszközökkel a hétfő esti, kormányellenes tüntetésen, leginkább a kordonbontásnál. Történt már ilyen korábban is, de annak sem lett következménye, pedig jogszerűtlen a fellépés.

Tovább olvasom

Rendőr- és tűzoltónapot tartanak Szolnokon

A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai színes programokkal várják az érdeklődőket Szolnokon, a Szabadidő és Turisztikai Központban. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Rendőr- és Tűzoltónapot tart 2023. április 28-án Szolnokon, a Szabadidő és Turisztikai Központban. A 8 órakor kezdődő rendezvényen a szervezők színes programokkal várják az érdeklődőket. A nyílt napon résztvevők megtekinthetnek kutyás, valamint a rendőrségi dinamikus bemutatót, találkozhatnak kereső kutyákkal, megismerkedhetnek a rendőrök felszereléseivel, rendőrségi és katasztrófavédelmi járművekkel, a bátrabbak kipróbálhatják a biztonságiöv szimulátort, illetve próbára tehetik kicsik és nagyok a tudásukat prevenciós tesztek…

Tovább olvasom