Mi javasolhatjuk a rendőrségnek, hol mérjék egy teljes napon át a járművek sebességét

Ez sem sűrűn történik meg, hogy a rendőrök a lakosságot kérdezik erről, de április második felében lesz egy teljes nap, amikor bizonyos útszakaszokat teljes egészében megfigyelnek, ez alól Jász-Nagykun-Szolnok megye sem kivétel.

Tovább olvasom

Még egy kis tavasz, aztán hétvégére ismét visszatér a nyárias meleg a Jászkunságba

Április elején nem feltétlenül szokványos a 25-28, akár 30 fokos meleg időjárás Magyarországon, de az elmúlt hétvégéhez hasonlóan a délies áramlás átveszi az irányítást. Remélhetőleg, most sivatagi homok nélkül, de újra elővehetjük a napszemüvegeket.

Tovább olvasom

Húsvéti élőnyúl ajándékozása – csak akkor, ha örökre gondoskodni tudunk és akarunk is róla

Nagyon sokan vesznek még mindig élő kisnyuszit húsvétra gyermekeiknek, barátaiknak, de elfelejtik, hogy ha ezt tesszük, nem néhány hétre választjuk meg a saját és kisállatunk sorsát, hanem nagyon hosszú időre. Ha lehet, inkább kerüljük, kidobása ráadásul súlyos bűncselekmény.

Tovább olvasom

Megint nagyot emelkedtek a lakásárak, de Szolnokon még nem is tartozunk az élmezőnybe

Ha a 15 évvel ezelőtti összegekhez hasonlítjuk, rettentően elszálltak az ingatlanárak Szolnokon és egész Magyarországon, különösen az elmúlt bő 10 esztendőben. Országos viszonylatban ugyanakkor Szolnok nem tartozik az igazán drága városok közé. Bár a 30 millió forint kipengetése azért nem éppen sima ügy egy átlagos polgárnak.

Tovább olvasom

Szolnoknak és a Jászkunságnak befellegzett? Messzire elkerül minket az M9-es nyomvonala

Egy egészen gigantikus beruházás lesz a leendő M9-es autópálya, ezzel szeretnék ugyanis véglegesen összekötni a nyugatot a kelettel, ami hazánkat illeti. Egyelőre két nyomvonal között vacillálnak, mindkettő egészen borzalmas jövőképet vetít Szolnok és a teljes megye számára, a közelünkbe sem jut a kulcsfontosságú út.

Tovább olvasom