Vitézy Dávid egy fejlesztési ügy miatt nemcsak Karácsonynak, de Lázár Jánosnak is odaszólt

Amíg a Budapest–Lajosmizse vasútvonal fejlesztése nem halad, és Lázár János építési és közlekedési miniszter halogathatja ezt a fontos vasútfejlesztést is, addig a 42-es villamos meghosszabbításából semmi sem lesz.

Tovább olvasom

Nemcsak Szolnokon bukott meg ismételten az iskolások kompetenciamérésének rendszere

Ez már a harmadik tanév, amikor digitálisan kell elvégezni minden általános (és közép)iskolában a különböző területek kompetenciamérését és ismét lehalt a rendszer, ahogy tavaly és tavalyelőtt is. Nemcsak Szolnokon és Jász-Nagykun-Szolnok megye más városaiban voltak komoly akadozások, hanem országosan.

Tovább olvasom

Fejleszteni akar a Volánbusz, az utasok véleményét kérik

A Volánbusz széles körű szolgáltatásfejlesztési tervvel készül, ennek érdekében a vállalat szeretné megismerni, hogy az utasok milyen fejlesztéseket látnának szívesen a menetrend szerinti autóbusz-közlekedésben. Az online kérdőívet kitöltők között utazási utalványokat és ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A szolnoki menetrend körüli botrány után a szolnoki utasoknak bizonyára van mit mondania a Volánnak.

Tovább olvasom

Tomajmonostorai telephelyét fejlesztette a bútorgyártó vállalkozás

A Kunhegyesi járásban található, nagyjából hétszáz lélekszámmal bíró Tomajmonostora községén működő vállalkozást sem kerülték el a fejlesztések, a FA-ZON Bútor Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. helyi telephelyén CNC-megmunkálóközpontot szerzett be és raktárbázist alakított ki.

Tovább olvasom

Hatalmas fejlesztés valósul meg a Tisza-tó környékén

Jelentős turisztikai fejlesztést valósítanak meg a Tisza-tó környékén 1.7 milliárd forint értékben. Hubai Imre, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, történelmi jelentőségűként jellemezte a fejlesztéseket, melyek elsősorban a turisztikai attrakciók bővítését jelentik. A közel 2 milliárd forintos fejlesztés elsődleges célja, hogy javítsa a térség turisztikai vonzerejét, de ezen felül a tó térségében lévő települések gazdasági erejét és népességmegtartó képességét is növelni szeretnék a beruházással. “Tisza-tó Programnak köszönhetően 17 különböző – turisztikai, vízügyi, vízvédelmi, szálláshelyfejlesztési – beruházás valósul meg a térségben” – írta bejegyzésében Hubai Imre. A konkrét fejlesztések között említhetjük…

Tovább olvasom

A helyi közösségeket és a közlekedésbiztonságot fejlesztik Tiszaszőlősön

A helyi közösségeket és a közlekedésbiztonságot erősítő fejlesztések kezdődnek a mintegy ezerkétszáz lakosú Tiszaszőlősön, ahol egy illegális hulladéklerakót is felszámolnak – ezt közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

Tovább olvasom

Nagy könnyebbség Jászágónak a művelődési ház korszerűsítése

Bruttó 110 millió forint Európai Uniós, vissza nem térítendő támogatásban részesült a Jászság egy kicsi szeglete, Jászágó. Nagy segítség ez a helyieknek és kiváltképp a művelődési házban tevékenykedő civil szervezeteknek, hiszen annak elavult fűtésrendszere súlyos anyagi gondokat okozott.

Tovább olvasom

Jászberény belevágott: a közvilágítás bővítése és költségcsökkentés egyszerre

Az új közlekedési csomópontot is megfelelően ki kell világítani, a közvilágítás korszerűsítése pedig az elszálló energiaköltségek miatt nemigen tűr halasztást. De hosszú távon hatalmas előnyt jelent majd a városnak.

Tovább olvasom