A jászberényi tankerület megtilthatta, hogy a polgármestert is köszöntse május 1-jén a fúvós zenekar

Régi hagyomány már, hogy a Jászság fővárosában zenés ébresztővel, térzenével készül a Palotásy János Zeneiskola fúvós zenekara. Az előre meghirdetett helyszíneken ilyenkor étel és ital mellett ünneplik a jászberényiek a majálist, a fúvósok a mindenkori polgármester otthona elé is ellátogatnak. Vagy ellátogattak. A Szol24 értesülései szerint mondvacsinált indokokra hivatkozva arról döntött a Jászberényi Tankerületi Központ, hogy ennek most vége.

Tovább olvasom

Kizárólag új betegeket fogad a jászberényi kórház egyik szakrendelése, sokaknak a fővárosba kell mennie

Nem elég, hogy a neurológiai problémájuk miatt nehéz helyzetben vannak, nagyon úgy tűnik, hogy a Semmelweis Egyetem intézményébe kell járnia több száz gyermeknek, akiket eddig a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház szakrendelése látott el. A gyermekneurológia problémájáról már többször olvashattak, Budai Lóránt polgármester az ATV Reggeli start című műsorában osztott meg új információkat az esetről.

Tovább olvasom

Bejelentette jelöltjeit a Közösen Jászberényért Egyesület

Bejelentette a júniusi önkormányzati választáson induló jelöltjeit a Közösen Jászberényért Egyesület. A Fidesz kálváriája a Jászság fővárosában 2019-ben kezdődött, amikor az összellenzék által támogatott Budai Lóránt néhány szavazat különbséggel ugyan, de legyőzte a regnáló, Fidesz-KDNP-s Szabó Tamást. Szabályos bosszúhadjárat kezdődött Berény visszaszerzéséért, ami a tavaly januári időközi választáson a Fidesz totális kudarcával végződött.

Tovább olvasom

Budai Lóránt polgármester mindent bevet, hogy visszahozza Jászberénybe a gyermekneurológiai rendelést

Nemrég szembesülhettünk a szomorú hírrel, miszerint Jászberényben megszűnt a gyermekneurológiai szakrendelés, innentől más, jóval távolabbi kórházakba és szakrendelőkbe kell utaznunk, hogy ellátásban részesüljünk. A város polgármestere azonban nem adta fel és tárgyalásokat folytat, hogy ezek az orvosok visszatérhessenek és rendelhessenek újra Jászberényben.

Tovább olvasom

Országos viszonylatban is kiemelkedő a jászberényi közmunkaprogram

Értékteremtésről, sikeres és elismert közmunkaprogramról szólt a jászberényi képviselő-testület legutóbbi ülésének egyik napirendi pontja, amikor az ezzel kapcsolatos előterjesztést kellett elfogadniuk a képviselőknek a tavalyi évre vonatkozóan, valamint Budai Lóránt polgármester a Facebookon is megosztotta az ellenőrzést végzők pozitív visszajelzését.

Tovább olvasom

Hatalmas összegből fejlődhet tovább Jászberény – ezek az idei tervek

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere, a Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosokat, hogyan idei évben milyen fejlesztéseket terveznek megvalósítani a városban. Fejlesztek a csapadékvíz-elvezetést, kerékpárutakat, közvilágítást és még sok egyéb mást. Jászberény idén jelentős forrásokat tud fejlesztésekre fordítani. Az elnyert pályázatok összege, amelyeket még idén meg is valósítanak, meghaladja az 1.5 milliárd forintot. Emellett további 800 millió forint értékű pályázat van még elbírálás alatt, amelyek dől pozitív elbírálás esetén további fejlesztéseket valósíthatnak meg. “Idén fejlesztjük az Ipartelep út és környezetének csapadékvíz-elvezető hálózatát és kerékpárutat építünk a Hatvani úti hídtól a Hűtőgépgyári elkerülő útig.…

Tovább olvasom

Jászberény belevágott: a közvilágítás bővítése és költségcsökkentés egyszerre

Az új közlekedési csomópontot is megfelelően ki kell világítani, a közvilágítás korszerűsítése pedig az elszálló energiaköltségek miatt nemigen tűr halasztást. De hosszú távon hatalmas előnyt jelent majd a városnak.

Tovább olvasom

Jászberényt is folyamatosan megszállják a vendégmunkások?

Egyre több helyi lakos veszi észre, hogy erősen kicserélődni látszik a város lakossága, döbbenetes mennyiségű, magyarul nem tudó vendégmunkás lakja már a várost, akik letörik az egyébként sem magas béreket. Beérni látszik a Fidesz munkája. A vitába a polgármester is beszállt.

Tovább olvasom