Szolnokon nemcsak az úttestek, de a járdák is rendkívül elhanyagoltak és balesetveszélyesek

Szinte bármelyik irányba indulunk el, előbb-utóbb betévedünk egy olyan utcába, ahol a járda gyalogos közlekedésre is alig-alig alkalmas, kerekesszékkel, babakocsival pedig megugorhatatlan akadály. Szolnok sajnos ebben a tekintetben sem jeleskedik.

Tovább olvasom

Teljesen megújulhat a 32-es főút Jászberény és Szolnok közötti szakasza

Aki rendszeresen használja a szóban forgó útszakaszt, talán csak annyit mond: „ráfér”. És valóban, a jelentős teherforgalmat lebonyolító 32-es főút a Jászság fővárosa és a megyeszékhely között méltatlanul rossz állapotban van. A nyilvánosságra kerülő tervek szerint azonban teljesen megújulhat, sőt, kerékpárúttal akarják kiegészíteni.

Tovább olvasom

Önzetlenül, ingyen újítják fel a 30 éves tűzoltóautót Tiszaföldváron

Nem túlzás azt mondani, hogy a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók legalább annyira aktívak a közösségi oldalakon, mint terepen. Az általános, balesetekkel és mentésekkel kapcsolatos tájékoztatások mellett most egy remek hírről számoltak be, úgy tűnik, hogy még nem halt ki a közösség érdekében tett önzetlen segítségnyújtás.

Tovább olvasom

Egyetemista fiatal mentette meg a pusztulástól Tiszaföldvár egyik csodálatos műemlékét

A tájházak, skanzenek parasztházak szépsége talán abban rejlik, hogy hűen megőrzik és bemutatják a helyi népi építészet és életmód sokszínűségét. Nemcsak ápolják a múltat, de inspirálják a jelen emberét. A hagyományos építészeti stílusok és eredeti berendezések által jobban értékelhetjük, vagy egyszerűen csak megérthetjük őseink életét, munkáját és kultúráját.

Tovább olvasom

Megvan a lakókocsi, amit a jászberényi rászorulónak, Zolinak szánnak, de…

Sajnos a helyzet bonyolultabb lett annál, mint eredetileg gondolták. A lakókocsi állapota ugyanis sokkal rosszabb, mint eredetileg várták. Bizonyos részei nem is menthetők, így megfelelő alternatívát igyekeznek megvalósítani az önzetlen segítők.

Tovább olvasom