A MÁV a mostani formájában megszűnik működni, kettévágják és nagy részét kiszervezik

Lázár János keresztülviszi akaratát, a cégcsoport beismerte, hogy a mai formájában tovább nem tud működni. A MÁV Zrt. a kettévágásnak és a rengeteg kiszervezésnek köszönhetően hamarosan kiüresedik, a tervezés és az egyeztetés már javában zajlik. Mi következik ezután? Javulhat ettől egy fikarcnyit is a borzalmas Jász-Nagykun-Szolnok megyei vasúti közlekedés?

Tovább olvasom

Ha hiányoltuk volna, csütörtökön ismét botrányos napot zárt a MÁV – a szolnoki vonalakon is

Szerte az országban egyre-másra jöttek a hivatalos jelzések a szerelvények meghibásodásáról, valamint egyéb, a vasúti közlekedést nagyban akadályozó hírek is érkeztek. A szolnoki vonalak természetesen megint érintettek voltak. De a nap legjobbja címet két hozzászóló nyerte el, akik megmagyarázták, miért nem baj, ha késik vagy kimarad a vonatunk.

Tovább olvasom

Havazás nélkül is nagy gondok voltak a MÁV-nál, egy közel 60 éves mozdony is lerobbant a ceglédi vonalon

Aminek egyébként egy InterCityt kellett vontatnia, de indulás után nem sokkal beadta a kulcsot. Igaz, közel sem ez volt az egyetlen probléma a szolnoki vonalakon, de ezen már meg sem lepődik senki. Az állami vállalat nem tudja megfelelően nyújtani a szolgáltatást. Az utasok pedig mérgelődhetnek.

Tovább olvasom

A csütörtöki nap teljesen kivégezte a MÁV-ot

A csütörtöki napon könnyebb lett volna felsorolni azokat a vonalakat, ahol rendesen jártak a vonatok, mint azokat, ahol nem. A kelet-magyarországi vasútvonalak sem voltak kivételek, a havazás jókora pofont vitt be a jelek szerint nem eléggé felkészült MÁV-nak. Igaz, olyan helyeken is kialakultak kaotikus állapotok, ahol nem is havazott, például a ceglédi és szolnoki vonalakon.

Tovább olvasom

Ez a jászsági durva áramszünet nagyon nem volt rendben

A szolgáltató, amelytől ennyi háztartás és település elektromos áramellátása függ, nem omolhat ilyen szinten össze attól, hogy egyetlen trafóház felrobban és kigyullad. Hol vannak a rendszerben az alternatív megoldások? Ez még egyszer nem történhet meg.

Tovább olvasom

Karbantartás miatt teljesen borul a szolnoki vasútvonal menetrendje, a csütörtök pedig megint problémás volt

Már gyakorlatilag az lenne a furcsa, ha valamelyik nap úgy menne végig, hogy nem történik több komolyabb vonatkimaradás, illetve késés a szolnoki vonalon. A MÁV-nak azonban egyáltalán nem csak a Jászkunságban gyűlik meg a baja a szolgáltatás nyújtásával, elképesztő mennyiségű vonat marad ki, robban le, vagy késik sokat.

Tovább olvasom

Szűnni nem akaró problémák a MÁV szolnoki vonalain – vannak, akik szerint ez szándékos

Az utóbbi bő tíz évben valóban messze volt a tökéletestől a MÁV működése, rengeteg volt a késés, a szolnoki vonal pedig mindig is az átlagosnál terheltebb volt. Az utóbbi hetekben azonban nagyon látványosan kicsúcsosodtak a problémák, amik abszolút mindennaposak. Van, aki szerint ez már nem lehet a véletlen műve.

Tovább olvasom

A szerdai sem a MÁV napja volt a szolnoki vasútvonalakon

Már szinte az ingerküszöbünket sem üti meg, de már kora reggeltől indultak a bajok, folytatódik az elmúlt hetekben már megszokott (de ettől még elfogadhatatlan) produkció az állami vállalat szolgáltatását tekintve. A MÁV-ra ne alapozzunk, ha pontosan oda akarunk érni valahova.

Tovább olvasom