A csütörtöki nap teljesen kivégezte a MÁV-ot

A csütörtöki napon könnyebb lett volna felsorolni azokat a vonalakat, ahol rendesen jártak a vonatok, mint azokat, ahol nem. A kelet-magyarországi vasútvonalak sem voltak kivételek, a havazás jókora pofont vitt be a jelek szerint nem eléggé felkészült MÁV-nak. Igaz, olyan helyeken is kialakultak kaotikus állapotok, ahol nem is havazott, például a ceglédi és szolnoki vonalakon.

Tovább olvasom

Csütörtökön is lebénult a MÁV szolnoki vonala, Vitézy Dávid összeomlásról beszél

Ezúttal egy síntörés okozta a vasút vesztét, nem meglepő módon a ceglédi, szolnoki vonalak ismét erősen érintettek voltak. Vitézy már úgy fogalmazott a csütörtöki napon, hogy ritkán tapasztalt mértékű összeomlás tanúi vagyunk. Ebben sajnos csak egyetérthetünk, látva a szolnoki vasútvonal folyamatos működésképtelenségét.

Tovább olvasom

Hétfőn ismét rengeteg baj volt a MÁV-val a szolnoki vonalon

Régen nincs konkrét napszakhoz kötve, mikor van baj a szolnoki vasútvonalakon a vonatok közlekedésével. Éjjel-nappal, bármikor. Október kilencedike ismét nem a MÁV napja volt a környéken, ráadásul a nagy dérrel-dúrral beharangozott, külföldről bérelt mozdonnyal szerelt Tokaj InterCity azonnal, első útján tönkrement.

Tovább olvasom

Szűnni nem akaró problémák a MÁV szolnoki vonalain – vannak, akik szerint ez szándékos

Az utóbbi bő tíz évben valóban messze volt a tökéletestől a MÁV működése, rengeteg volt a késés, a szolnoki vonal pedig mindig is az átlagosnál terheltebb volt. Az utóbbi hetekben azonban nagyon látványosan kicsúcsosodtak a problémák, amik abszolút mindennaposak. Van, aki szerint ez már nem lehet a véletlen műve.

Tovább olvasom