Szolnoki vonalat is érint a MÁV-Volán-csoport ünnepi menetrendje

A nemzeti ünnep napján, március 15-én és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban; módosul a menetrend is.

Tovább olvasom

Törökszentmiklósra vontatták be a MÁV újabb elromlott szerelvényét, ezúttal egy Intercityt

Nem is a MÁV lett volna, ha egy nyugalmas péntek után nem történik valami újabb malőr a szolnoki vasútvonalon. Ezúttal délután egy Intercity adta be a kulcsot, az utasoknak “mindössze” annyit kellett tenniük, hogy várnak egy órát a következő szerelvényre.

Tovább olvasom

Halálra gázolt a vonat egy embert Nagykőrösnél

Halálra gázolt egy embert a Szolnokról Kecskemétre tartó vonat Nagykőrösnél péntek este. A Mávinform a vasúttársaság honlapján azt közölte: az utasokat vonatpótló buszok viszik Nagykőrös és Kecskemét között, a Volánbusz menetrend szerinti járatain Cegléd és Kecskemét között visszavonásig elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket.A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon késnek a szerelvények. A MÁVInform később közölte, hogy Nagykőrös és Kecskemét között újraindult a vonatközlekedés, befejezték a helyszínelést. A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon péntek este az InterCity vonatok még késéssel közlekednek.

Tovább olvasom

Eltört az intercity mozdonyának áramszedője

Kétpó és Mezőtúr között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, mert a Keleti pályaudvarról ma 6:10-kor Békéscsabára indult Békés InterCity (7400) mozdonyának áramszedője, valamint a felsővezeték megsérült. A Békés InterCity (7400) körülbelül 65 perces késéssel közlekedett.A helyreállás miatt a Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon 5-15 perccel megnőtt a menetidő, közölte a MÁVInform. Tegnap arról számoltunk be, hogy két vonat majdnem összeütközött Tápiógyörgyénél, a mozdonyvezetők azonban észnél voltak, így elkerülték a balesetet. Képünk illusztráció

Tovább olvasom