Ingyenes lett a szolnoki vasútállomás horrorvécéje

Olvasói levél landolt a postaládánkban, miszerint ingyenessé vált a szolnoki vasútállomás mellékhelyisége. Nem hittünk a szemünknek, ezért elmentünk azonnal, nehogy egy ügyesen megszerkesztett kép áldozatai legyünk, na meg szerettük volna megtudni, hogy még mindig annyira komfortos-e, mint a fizetős időkben.

Tovább olvasom

A szolnoki városvezetés a választás előtt hirtelen megígérte, szeptembertől (!) ingyenessé teszi a diákok utazását

Mivel a választások júniusban lesznek, érdekes dolog áprilisban szeptembertől ígérni valamit, ami megterheli a városi kasszát, ami a tapasztalatok és információk szerint kong az ürességtől. Vagy hogy fogalmazzuk azt, amikor óriási adósság terheli egy megyeszékhely kasszáját. Mindenesetre érdekes vita alakult ki a kampányízű poszt alatt.

Tovább olvasom

Egy szerelemből született a Tiszakürti Arborétum – kirándulás a megyében

Százötven éves tiszafák, háromszáz éves kocsányos tölgy, virágmezők, mókusok, fekete harkály és renitens őzek várják a Tiszakürti Arborétumba látogatókat ünnepnapokon is. Aki termálfürdőzne a szomszédban, vagy elköltene egy finom ebédet, az Cserkeszőlőn megteheti, hisz e két település hajdan egy volt.

Tovább olvasom

Ez durva: az autópályán egy kisbuszban életveszélyesen utaztak a gyermekek

Az M30-ason lekapcsolt járműben külföldi állampolgárok utaztak, senki nem használt biztonsági övet, a csomagtartó részen pedig – mindenki döbbenetére – gyermekek feküdtek pokrócok között. Karambol esetén garantált lett volna a halálos kimenetel, egyáltalán nem védte az utasokat semmilyen felszerelés.

Tovább olvasom

Egy New York-i srác szemszögéből ismerhetjük meg Szolnok városát

„Sziasztok mindenki, üdvözöllek a könyvtáramban. Ma Szolnokra megyünk” – köszön be a nézőinek a WithWillie nevű vlogger, aki azzal lett népszerű az elmúlt időszakban, hogy New York-i születésűként elképesztő lelkesedéssel és érdeklődéssel utazta be hazánk városait, több éve ráadásul itt él. Tavaly októberben a megyeszékhely Szolnokot ismerte meg egy rövid kirándulás során.

Tovább olvasom

Tavaly London, Nizza és Prága volt a NER milliárdosok legnépszerűbb úti célja – magángéppel

A magánrepülőzés rekordokat dönt, miközben a világ a klíma- és gazdasági válsággal küzd. A Greenpeace megbízásából készült új elemzés szerint tavaly Európában összesen 572 806(!) alkalommal szálltak fel magángépek. Tavaly London, Nizza és Prága volt a NER milliárdosok legnépszerűbb úti célja Budapestről. Nem törődve a klímaválság legsúlyosabb következményeivel, a privát repülők kibocsátása csak nőtt – 2022-ben a magánrepülőgépek Európában csaknem 3,5 millió tonna szén-dioxidot bocsátottak ki, ami annyi, mint 550 000 uniós lakos éves CO2 kibocsátása. Magánrepülőzés terén hazánkban sem túl jó a helyzet. Tavaly 3306 magánrepülőjárat indult Magyarországról, összesen 16 052 tonna szén-dioxidot…

Tovább olvasom

Jász-Nagykun-Szolnok megye: jön a “vármegyebérlet” a MÁV-nál és a Volánbusznál is

Egészen elérhető összegért vehetünk olyan bérletet, amivel az egész megyét, de kicsivel többet költve az egész országot beutazhatjuk egyetlen havi bérlettel. A Jászságban ez vajon hogy változtatja meg az utazási szokásokat? Egy-egy teljes megyét, sőt akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV járatain az új kedvezményes bérletrendszer használatával – közölte szombat délután a MÁV, alig pár perccel azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében bejelentette a megyebérletet, vagyis “a kormány és az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával és közreműködésével létrejövő új Vármegye- és Országbérlet-konstrukciót”.…

Tovább olvasom

Tavaly 12 millióan utaztak Szolnokon busszal

A Volánbusz 2022-ben 6,9 milliárd utaskilométer-teljesítménnyel 539 millió utast szállított a járművein. Az utazási kedv is kezd visszatérni, a járvány előtti teljes év, 2019 utasforgalmának már több mint 80 százalékát elérte a busztársaság. A helyközi szolgáltatás mellett a Volánbusz helyi járatai 64 település lakosságát szolgálják ki, a nagyvárosok közül Szegeden 35, Egerben 28, Győrben 25, Székesfehérváron csaknem 20, Nyíregyházán 13, Szolnokon pedig csaknem 12 millióan utaztak a társaság helyi járatain, közölte a MÁVInform. A MÁV-START járatain 2022-ben közel 97 millió fizető utas utazott vonattal. A vasúti közlekedésben a távolsági viszonylatok…

Tovább olvasom