Hétfőn ismét óriásit betlizett a MÁV, járműhiba, 130 perces késés, összeomló közlekedés több vonalon

Nemcsak a mellékvonalakon okoz nagy problémákat a szolgáltatás teljesítése a MÁV-nak, hanem fővonalakon is, Jász-Nagykun-Szolnok megye ismét nem maradt ki a jóból. Ami viszont még nagyobb gond, hogy az utasok tájékoztatása szerint a Mávinform nem a valóságot írja, egyszerűen mellébeszélés zajlik.

Tovább olvasom

Hétfőn ismét alaposan bedőlt a MÁV szolgáltatása a ceglédi és szolnoki vonalakon

Az a legújabb trend az állami vállalatnál, hogy számtalan járatnál már nincs is indoklás, miért nem közlekedik a vonat, csak nincs, el sem indul. És nem is feltétlenül technikai meghibásodás áll a háttérben, azt külön szokták jelezni. Hogy a menetrendszerint létező járatok miért nem indulnak el? Homály fedi, csak sejtéseink lehetnek – például, hogy nincs, aki vezesse a szerelvényt.

Tovább olvasom

Nem nyitná újra a kis jászkunsági hivatalait a Posta, helyette új ötlettel állt elő

Amit tudott, az önkormányzat megmentett a kistelepüléseken, illetve a nagyobb városokban is, de így is fájó a tavaly csúcsra járatott postahivatal-bezárási hullám. Íme az új program, egy 2-3 napos képzéssel átvehetjük a Posta szolgáltatásait, ha kistelepülésen élünk.

Tovább olvasom

A NER megszerezte a Digit, hirtelen fél év alatt 90%-kal drágult is a szolgáltatás

A vezetékes internet árát emelte meg ilyen mértékben, a társasházban pedig nincs másik szolgáltató. A Digi mossa kezeit, szerinte szó sincs monopolhelyzetről, bárki válthat és mehet máshova. De ha nincs másik szolgáltató a közelben? November 11-én jelentette be a Digi, hogy január elsejétől egy sor csomagjuknál árat emelnek. A rendkívül népszerű Diginet 1000 nevű, 1000 megabites vezetékes internetnél nem is kevéssel, 3900-ról 5900 forintra, ami több mint 50 százalékos növekedés. Az eset után több olvasó is megkereste a Telexet, mert inflációs környezetben a drágulás megszokott ugyan, de a Digi áremelésével kapcsolatban…

Tovább olvasom

Egy fontos megyei kábelt szakított át egy munkagép, három településen is gond lehet az internettel

Egy mezőgazdasági munkagép volt a probléma okozója. A hírt az érintett szolgáltató közölte saját honlapján. “Tisztelt Ügyfeleink! A mai napon a Kunhegyes-Abádszalók optikai gerinckábelünket egy mezőgazdasági munkagép elszakította, emiatt Abádszalókon, Tiszaderzsen és Tiszaszőlősön szolgáltatás-kimaradás tapasztalható.Megértésüket köszönjük!”

Tovább olvasom

Rendkívül feszült a távhőprobléma, az önkormányzatok kutyaszorítóban, az állam pedig nem segít

Győrben nem engedett a városvezetés a kereskedő nyomásának. A Fidesz-KDNP azonban (valószínűleg nem véletlenül) tétlenül szemlél és nem segít. Az MVM kaparinthatja meg ezeket a szolgáltatókat is? Minden városban probléma ez most, a kormánypárti vezetésűekben is. Totálisan visszaüt a mesterséges rezsicsökkentett ár, ha nincs állami segítség. Számtalan magyar város távhőszolgáltatója szembesült azzal, hogy a gázkereskedője árat akar emelni. Ezek már tavasszal megkötött szerződések, vagyis a kereskedők utólag akarnak módosítani, arra hivatkozva, hogy elképesztően felment a gáz ára tavasz óta, és ezt már nem bírják elviselni. Az önkormányzatok távhőcégei viszont csak…

Tovább olvasom