Szavazatvásárlás, buszoztatás – idén mire számíthatunk Jász-Nagykun-Szolnok megyében?

Nyakunkon az önkormányzati és európai parlamenti választás, ezért a Civil Kollégium Alapítvány azt kéri, hogy járjunk nyitott szemmel. 2022-ben nem volt az országban olyan megye, ahol ne vetődött volna fel a választási csalás gyanúja. És ez alól Szolnok és környéke sem kivétel.

Tovább olvasom

Beindult – Készítő elő a jászsági kampányát a Fidesz

Pócs János országgyűlési képviselő előszeretettel használja a közösségi médiát arra, hogy megossza munkája fontosabbnak vélt állomásait a gazdabáloktól kezdődően a lakossági fórumokon át a fogadóóráig. Egyre feltűnőbb, milyen aktívan járja a jászsági településeket, illetve a helyi kormánypárti közösségeket a júniusi önkormányzati választás fényében.

Tovább olvasom

Nem is akárhogyan jelentette be Sallai R. Benedek, hogy újraindul a polgármesterségért

Vasárnap hajnalban keltezett posztjában közölte Sallai R. Benedek túrkevei polgármester, hogy újraindul a polgármesteri címért. A város vezetője közölte: be szeretne fejezni sok dolgot, amit elkezdett, szeretne még megvalósítani elképzeléseket, s meg akarja mutatni „nagyjainknak“, hogy nem lehet úgy minden, ahogy ők szeretnék.

Tovább olvasom

Lázár kiszivárgott beszéde: A fideszes polgármesterek a választásokig nem számíthatnak semmilyen támogatásra

A napokban nagy vihart kavart az építési és közlekedési miniszter azon kijelentése, miszerint a kormány részéről a jövőben nem számíthat semmiféle támogatásra Hódmezővásárhely, amennyiben jövőre ismét megválasztja polgármesternek Márki-Zay Pétert. A nyílt fenyegetés sokak szerint nem csak a Csongrád megyei település lakóinak szólt, hanem minden olyan városnak, ahol 2019-ben az ellenzék legyőzte a kormánypártokat A nyilt kijelentés azonban nem csak ebből a szempontból érdekes, hanem egy májusi, tokaji rendezvényen elhangzott és kiszivárgott információ miatt is, mely szerint a fideszes polgármesterek számára is elzárták a pénzcsapokat, és nem számíthatnak központi támogatásra…

Tovább olvasom

Ami Szolnokon elképzelhetetlen, azt Cegléden simán megteszik

Sajtótájékoztatót tartott Cegléden az MSZP helyi szervezete. Ezen hangsúlyozták, hogy minden kormánypárti híresztelés ellenére az MSZP elkötelezetten békepárti. Szó volt a jövő évi önkormányzati választásról is. Az esemény érdekessége, hogy az felkerült Cegléd város hivatalos oldalára. Hasonló Szolnok esetében elképzelhetetlen lenne.

Tovább olvasom