Megváltoztatta az életét és futónagykövet lett a kitartó karcagi nő

2020-ban, egy futópad megvételével kezdődött minden, azóta pedig több, mint 40 kilogrammtól szabadult meg Tóth Varga Zsuzsa, aki azóta Karcag futónagykövete lett. Azt mondja, minden fejben dől el: eleinte nehezen ment az életmódváltás, aztán összeszedte magát, étrend változtatott és kiírta magából a gondolatait.

Tovább olvasom

Millió lépés az iskoládért: Vesetranszplantált szolnoki lány buzdít mozgásra

Újra elindult a Millió lépés az iskoládért-kampány: a kezdeményezés egyik arca a még mindig csak 13 éves szolnoki lány, Miskolczi Anna, akinek kálváriája egy vérvétellel kezdődött, majd kiderült, hogy egy új, életmentő szervre van szüksége. Édesapja, Miskolczi László habozás nélkül nyújtott segítséget, elmondása szerint még a szívét is odaadta volna gyermekéért.

Tovább olvasom

Lovaglás, bowling és élmények: új lehetőségek a látássérült közösség számára

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete szeptember és november között különleges szabadidősport-programokat szervez a látássérültek számára, pályázati támogatásból. A rendezvénysorozat célja, hogy lovaglási és bowlingozási lehetőségekkel, valamint egy túrával nyújtson aktív és közösségépítő élményeket a résztvevőknek. Az egyesület további tervei között speciális sporteszközök beszerzése is szerepel, hogy a jövőben még több lehetőséget kínálhassanak a közösség tagjainak.

Tovább olvasom

Izgalmas esti kerékpározás és futás lesz szombaton Szolnokon

Ez az esemény nemcsak a sportolás öröméről szól, hanem arról is, hogy a várost egy teljesen új perspektívából láthatjuk – sötétedés után. A különleges esti hangulatot a sportos érdeklődők is fokozhatják, ha feldíszítik a kerékpárokat fényekkel, így még varázslatosabbá tehetik az utat.

Tovább olvasom

Test és lélek ünnepe Szolnokon: választhatunk egészség és kultúra között

Szeptember 21-én egy érdekes dilemma elé állítják a szolnokiakat: vajon a test vagy a lélek ápolására szánják a napjukat? Ugyanis a Családi Egészségnap és a Kulturális Örökség Napja egy időben, de eltérő helyszíneken kerül megrendezésre. Az egyik esemény az egészségmegőrzést helyezi középpontba, míg a másik a kulturális értékek felfedezésére hívja az érdeklődőket.

Tovább olvasom

Hamarosan végeznek a tiszaligeti műfüves pálya új borításával

Emlékeznek még az Égigérő fű című, hazánkban nagy kultusznak örvendő filmre? A Rajz János és Ullmann Mónika főszereplésével készült alkotás Szalay Ferenc leköszönő polgármestert is megihlette, aki Poldi bácsit idézve – “Csak az a szép zöld gyep…” jelentette be, hogy már az utolsó simításokat végzik a tiszaligeti műfüves pályán, hamarosan használható állapotba kerül.

Tovább olvasom