Brutális szezon a Ferencvárostól, a Szolnok a hatodik helyen zárta a vízilabda-bajnokságot

A főcsoport a Ferencváros veretlenségével és a Szolnok csalódást keltő ötödik helyével zárult. Előbbinek nem akadt kihívója a 13 mérkőzés során, 216:108-as gólkülönbséggel tarolt. A felsőházi küzdelmeket a Szolnok 18 ponttal az ötödik pozícióban zárta, ám a Honvéd elvette ezt a helyezést, 13-12-re és 7-8-ra nyert az ötödik helyért folyó küzdelemben.

Tovább olvasom

A Szolnoki Dózsa három vízilabdázója is az olimpiai keretben

Kétnapos összetartással készül a párizsi olimpia kihívásaira a magyar férfi vízilabda-válogatott. A névsort néhány rutinos pólós mellett elsősorban az U20-as világbajnok együttes tagjai alkotják, valamint helyett kapott a Szolnoki Dózsa-Praktiker három játékosa is, Bányai Márk, Vismeg Zsombor és Szeghalmi Zsombor.

Tovább olvasom

Sikeres sporthétvége Szolnokon, nyert az Olaj és a Dózsa is

Az Olaj a Kecskemétet, a Dózsa az OSC Újbudát fogadta március második napján, szombaton. A vízilabdázók felsőházának első fordulójában a megyeszékhely 15-13-ra nyert a fővárosi csapata ellen, míg a kosarasok az eddigi hullámzó formájuk ellenére magabiztos, 70-59-es győzelmet arattak.

Tovább olvasom

Ömlik a pénz a sportba Szolnokon – 280 millió forintot kap az utánpótlás-nevelés

Nem volt szűkmarkú Szolnok képviselő testülete legutóbbi ülésén, amikor sok más mellett egy majdnem 300 millió forintos támogatásról döntöttek.150, 40, és 90 millió: ilyen arányban oszlik meg az önkormányzat által nyújtott segítség három sportág, a kosárlabda, a vízilabda és a futball között.

Tovább olvasom

Kiélezett csatában maradt alul a Szolnoki Dózsa

Száguldó Vasast igyekezett lefékezni a Szolnoki Dózsa, amely a fővárosban javíthatott azután, hogy a BVSC ellen elveszítette bajnoki veretlenségét. Nem mintha könnyű dolguk lett volna a Tisza-partiaknak, elvégre Szlobodan Nikics együttese ragyogó formába lendült, egy hete az Eurokupában nyolc góllal verte meg a Honvédot, és a bajnokságban is hibátlan – igaz, az első öt fordulóban nem játszott rangadót. Szombat délután viszont már igen, ennek megfelelően fokozott várakozás előzte meg a találkozót, amelyre a hazai drukkerek mellett Szolnokról, sőt még Németországból is érkeztek nézők – utóbbiak hazánkban edzőtáborozó korosztályos vízilabdázók voltak, akik bizonyára sokat tanultak…

Tovább olvasom