Karbantartás miatti változtatások a MÁV-nál, érintett a Budapest-Újszász-Szolnok vonal is

Ne lepődjünk meg: vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt bizonyos vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, néhány szakaszon pedig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Sok más melllett a Budapest-Újszász-Szolnok vonal is érintett.

Tovább olvasom

Sikertörténet Szolnokon – a Stadler

Kevés olyan klasszikus sikersztorit tudunk megemlíteni a megyeszékhelyen, mint amilyen az 1942-ben alapított Stadler és szolnoki jelenléte – a svájci Bussnangban székelő vasútijármű-gyártó céga MÁV 30+30 db elővárosi motorvonatok beszerzésére indított közbeszerzési eljárás megnyerése után került hazánkba, a Stadler Trains Magyarország Kft.-t 2005-ben hozták létre.

Tovább olvasom

Hétfőn ismét óriásit betlizett a MÁV, járműhiba, 130 perces késés, összeomló közlekedés több vonalon

Nemcsak a mellékvonalakon okoz nagy problémákat a szolgáltatás teljesítése a MÁV-nak, hanem fővonalakon is, Jász-Nagykun-Szolnok megye ismét nem maradt ki a jóból. Ami viszont még nagyobb gond, hogy az utasok tájékoztatása szerint a Mávinform nem a valóságot írja, egyszerűen mellébeszélés zajlik.

Tovább olvasom

Jó tudni az ingázóknak, az újszászi vonalon április 28-ig változik a menetrend

A Gyömrő és Mende között végzett pályakarbantartás miatt módosult menetrend már április 13-tól életbe lépett a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon és egészen jövő vasárnapig tart. Az alábbi információkat legfőképp a munkahely miatt ingázóknak, de egyébként minden érintett utazónak érdemes tudnia.

Tovább olvasom