A MÁV a mostani formájában megszűnik működni, kettévágják és nagy részét kiszervezik

Lázár János keresztülviszi akaratát, a cégcsoport beismerte, hogy a mai formájában tovább nem tud működni. A MÁV Zrt. a kettévágásnak és a rengeteg kiszervezésnek köszönhetően hamarosan kiüresedik, a tervezés és az egyeztetés már javában zajlik. Mi következik ezután? Javulhat ettől egy fikarcnyit is a borzalmas Jász-Nagykun-Szolnok megyei vasúti közlekedés?

Tovább olvasom

Ha hiányoltuk volna, csütörtökön ismét botrányos napot zárt a MÁV – a szolnoki vonalakon is

Szerte az országban egyre-másra jöttek a hivatalos jelzések a szerelvények meghibásodásáról, valamint egyéb, a vasúti közlekedést nagyban akadályozó hírek is érkeztek. A szolnoki vonalak természetesen megint érintettek voltak. De a nap legjobbja címet két hozzászóló nyerte el, akik megmagyarázták, miért nem baj, ha késik vagy kimarad a vonatunk.

Tovább olvasom

Szolnok megye megsínyli a vasútvonalak bezárását, de országosan is borzalmas a helyzet

A Szol24-en már több alkalommal foglalkoztunk a lesújtó hírrel, nevezetesen azzal, hogy tavaly augusztus elsejétől tíz, köztük több Jász-Nagykun-Szolnok megyei érintettségű vasútvonal személyszállítását állította le a MÁV. A Telex most részletesen elemezte a fájdalmas igazságot.

Tovább olvasom

Hétfőn ismét alaposan bedőlt a MÁV szolgáltatása a ceglédi és szolnoki vonalakon

Az a legújabb trend az állami vállalatnál, hogy számtalan járatnál már nincs is indoklás, miért nem közlekedik a vonat, csak nincs, el sem indul. És nem is feltétlenül technikai meghibásodás áll a háttérben, azt külön szokták jelezni. Hogy a menetrendszerint létező járatok miért nem indulnak el? Homály fedi, csak sejtéseink lehetnek – például, hogy nincs, aki vezesse a szerelvényt.

Tovább olvasom

Mit művelt a teljesen szétesett MÁV csütörtökön?

Vonatmeghibásodások, járattörlések és késések tömkelege szinte minden vonalon, a néhány centis hó teljesen kivégezte az állami vasúttársaságot. Jócskán érintett volt Jász-Nagykun-Szolnok megye is, de volt, ahol komplett fél napra gyakorlatilag teljesen leállt a forgalom. Ennyire készült fel a MÁV a télre?

Tovább olvasom