Milyen meglepő: sok tanú másképp emlékszik a Boldog-ügyre

Bár a felszín alatt biztos lenne még mit keresgélni, a napvilágra hozott korrupciós ügyek közül egész biztosan Boldog István és csapatának története tekinthető a legfajsúlyosabb Jász-Nagykun-Szolnok megyei esetnek az utóbbi évekből. November 8-án, szerdán a Fővárosi Törvényszéken tovább folytatódott a szövevényes háló kibogozása és a tanúk meghallgatása.

Tovább olvasom

Hadházy: Kétpónál a Mészárosék által felújított pálya hibája miatt siklott ki a vonat

Még Lázár minisztériuma sem cáfolta az értesülést, helyette végtelenségig elhúzható vizsgálat lett a válasz. A méregdrágán, de pocsék minőségben elvégzett munka után erős félelem lehet bennünk, hogy vajon hol történik a következő ilyen “apró” baleset?

Tovább olvasom

Nem kevesebb, mint 700 millióba került a Kétpónál kisiklott tehervonat utáni helyreállítás

A Mezőtúr közelében történt sajnálatos szerelvénykisiklás következtében komoly baleset történt a vasútvonalon, amely teljesen tönkretette a síneket, a felsővezetéket és mindent, amit letarolt. Befejeződött a helyreállítás és elkészült a számla is.

Tovább olvasom

Mészáros Lőrincék megszánták a MÁV-ot és besegítenek a kétpói pusztítás helyreállításában

Az állami vasúttársaság már két és fél hete dolgozik a kisiklott tehervonat okozta baleset pusztításának eltakarításán és helyreállításán. Most a nemzet gázszerelőjének egyik cége rendelkezésre bocsátott egy különleges gépet, aminek köszönhetően hamarabb állhat majd helyre a normális vasúti közlekedés a szolnoki vonalon.

Tovább olvasom

Óriási pusztítás volt Kétpónál

Hatalmas pusztítást végzett a kisiklott tehervonat több vagonja a kétpói vasútállomás közelében. Mint azt megírtuk, vasárnap délben kisiklott egy tehervonat több vagonja Kétpónál egy váltónál. A Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat július 9-én kisiklott kocsijai Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpó forgalmi kitérőnél 2023. július 10-én. A tehervonat 17 kocsis szerelvényének kilenc kocsija siklott ki, nyolc vagon és a mozdony a vágányon maradt. A vagonok közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy megsérült. A balesetben jelentős mértékben károsodott a vasúti pálya és a…

Tovább olvasom

Katasztrófavédelem: védték a vízfolyásokat a vonatbaleset közelében, megkezdődött a helyreállítás Kétpónál

Ideiglenes földsáncokkal védték a Kétpónál történt vonatbaleset közelében lévő vízfolyásokat a környezetre veszélyes, szivárgó anyag miatt – közölte a katasztrofavedelem.hu vasárnap este. Megkezdték a helyreállítást is, az anyagi kár több százmillió forint lehet. A Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai vasárnap nem sokkal dél után siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr állomás között, Kétpó forgalmi kitérőnél. A 17 kocsis szerelvény 9 kocsija siklott ki, 8 kocsi és a mozdony a vágányon maradt. A balesetben senki nem sérült meg, de az egyik kisiklott vagonból szivárgott a benne szállított növényvédő szer. A katasztrofavedelem.hu…

Tovább olvasom