Jubileumot ünnepel hamarosan a cserkeszőlői fürdő – hosszú út vezetett idáig

Jövőre lesz hét évtizede, hogy megnyitotta kapuit a jelenleg Cserkeszőlői Fürdő és Gyógyászati Központ nevet viselő turisztikai attrakció. Ma is kirobbanó népszerűségnek örvend, az ország számos pontjáról érkeznek Cserkére kikapcsolódni, bár a kezdetekben árokfürdőként funkcionált, az emberek maguk ásták ki a saját részüket, ideiglenes „kabinjukat”.

Tovább olvasom

Mediterrán hangulat, egzotikus gyümölcsök és virágok Cserkeszőlőn

Egészen szokatlan körülmények jellemzik Czakó Imre cserkeszőlői kertjét: hatalmas elefántfülek, trópusi növények, a képeke alapján egy kisebb dzsungel rejlik a fóliák alatt. Czakó, aki a 24.hu Sokszínű vidék címet viselő rovatában mesélt az indíttatásáról és a kertészkedés kihívásairól.

Tovább olvasom

Egyre több a bűncselekmény mindenfelé, vajon a növekvő szegénység vagy a drog miatt?

Egyre csak szaporodnak a lopások, betörések szinte megyeszerte. A közösségi csoportokban egyre másra bukkannak fel a panaszok, hogy hova mentek be ismeretlenek, mit vittek el. A lakosság elégedetlen, és a hozzászólásokból az világlik ki, hogy a rendőrség meg tehetetlen.

Tovább olvasom

Meglepően magas a nem lakott ingatlanok száma Szolnok megye egyes részein

A 2022-es, tucatnyi részletes információra rákérdező népszámlálásból állított össze egy széleskörű adathalmazt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A feldolgozott eredmények közül most az üres lakásokra vonatkozó keltette fel az országos sajtó érdeklődését: a Telex térképen szemlélteti az országos helyzetet, Jász-Nagykun-Szolnok megye is tartogat érdekességeket.

Tovább olvasom

Milyen meglepő: sok tanú másképp emlékszik a Boldog-ügyre

Bár a felszín alatt biztos lenne még mit keresgélni, a napvilágra hozott korrupciós ügyek közül egész biztosan Boldog István és csapatának története tekinthető a legfajsúlyosabb Jász-Nagykun-Szolnok megyei esetnek az utóbbi évekből. November 8-án, szerdán a Fővárosi Törvényszéken tovább folytatódott a szövevényes háló kibogozása és a tanúk meghallgatása.

Tovább olvasom