Négyes ütközés Szolnokon, elszabadult egy kitört kerék

Összesen négy autó érintett abban a balesetben, mely szombaton délelőtt történt Szolnokon, a piac közelében – írja a napiujsag.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint az egyik autó kereke kitört, mely az út menti kulcsmásoló épületébe csapódott. A balesetben egy ember sérült meg, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A helyszínen félpályás útlezárás mellett zajlott a helyszínelés.

Tovább olvasom

Egy vonat 160 km/órával csapódott az atomhulladéknak – videó

Nem kell újabb atomkatasztrófától tartanunk, ez egy kísérlet volt évtizedekkel ezelőtt és tökéletesen megmutatták ezzel, mennyire biztonságosak a tárolók. Akkor még nem tudták, hogy alig két évvel később bekövetkezik a csernobili szörnyűség. Amikor egy atomerőműben az ott használt üzemanyagrudak kimerülnek, a lehető legnagyobb biztonságba kell őket helyezni. Ez már a szállításnál is így van, hiszen a rúd még kimerült állapotban is veszélyes a környezetre – írja a Hvg. A rudakat először legalább 90 napon át hűtik az erőműben egy tóba merítve. Ennyi idő alatt olyan alacsony lesz a hőmérsékletük, mint…

Tovább olvasom

Házfalnak csapódott Szolnokon az autós, nem mindennapi magyarázattal szolgált

A férfi arról számolt be, hogy görcsöt kapott a lába és emiatt ütközött a szolnoki ház falának. Ilyet sem sűrűn hallunk. Egy négyéves gyerek és szülei is megsérültek, amikor kocsijuk egy családi ház falába csapódott. Két kisgyerek is a házban volt, amikor a sofőr a kerítést átszakítva az épületnek ütközött. A férfi azt mondta, görcsöt kapott a lába, nem tudta elkerülni a balesetet – tudta meg a Tények.

Tovább olvasom

Parkoló autónak csapódott, megsérült a sofőr és az utasok

Egy debreceni sofőr és három utasa közlekedett személygépkocsival Törökszentmiklós irányából Debrecen felé, a 4. számú főúton 2022. július 29-én a kora délutáni órákban – írja napi megyei összegzőjében a police.hu. A sofőr haladása során nekiütközött egy leálló sávban parkoló kisteherautónak. A járműben senki nem tartózkodott. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a gépkocsivezető nyolc napon túl gyógyuló, míg utasai könnyű sérülést szenvedtek.

Tovább olvasom

A KATA megszüntetése ellen tüntetők előtt ment neki az egyik rendőrautó a másiknak – videó

A zsaruk próbáltak helyet adni a tüntető tömegnek, ám a sofőr nem vette észre, hogy mögötte ott állnak a kollégái és nekikoccant a másik rendőrautónak. Kisebb baleset történt a Nyugatinál, ahová a Kossuth térről átvonultak a kata módosítása ellen tüntetők, megbénítva a forgalmat. A tömeg elől tolató rendőrautó véletlenül egy másik rendőrautóba hajtott. Mindez röviddel azután történt, hogy a Parlament elől indult menet eleje elérte a Nyugatit szerda este. Akkor még nem volt nagyon sok rendőr a téren, inkább csak azok, akik az autós forgalmat igyekeztek elterelni a körútról. A…

Tovább olvasom

Nem adta meg az elsőbbséget Tiszaburánál, ütközés lett a vége

Egy abádszalóki lakos közlekedett személygépkocsival 2022. július 8-án az esti órákban Tiszabura lakott területén kívül a 3209-es úton Kisköre irányából a 3216-os út irányába – számolt be róla a police.hu. A 3216-os út kereszteződéséhez érkezve az ott kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget a védett úton érkező gépjárműnek, és összeütköztek. A rendőrség közleménye szerint a baleset során személyi sérülés nem történt.

Tovább olvasom

Előzni kezdett, miközben őt is előzni próbálták – ütközés lett belőle

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2022. június 27-én, a délutáni órákban Kunszentmárton külterületén – számolt be róla a rendőrség honlapja. Mint írják, egy 52 éves kecskeméti lakos közlekedett személygépkocsival a 442-es úton Tiszaföldvár felől Kunszentmárton irányába. Haladása során az előtte haladó járműszerelvény előzésébe kezdett, azonban nem győződött meg arról, hogy a mögötte haladó gépkocsi már megkezdte az ő előzését, és összeütköztek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – egy személy könnyű sérülést szenvedett.

Tovább olvasom

Előzési kísérlet közben történt ütközés Jászfelsőszentgyörgyön

A két sofőr egyaránt könnyű sérüléseket szenvedett. Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2022. június 25-én, a délutáni órákban Jászfelsőszentgyörgy belterületén – írta meg a police.hu. Egy 55 éves nagykátai lakos közlekedett személygépkocsival Jászberény felől Jászfelsőszentgyörgy irányába, amikor az előtte, vele azonos irányba közlekedő mezőgazdasági vontató előzésébe kezdett. Előzés közben vette észre, a vele szemből érkező, szabályosan közlekedő jászfelsőszentgyörgyi lakos által vezetett személygépkocsit, melynek következtében összeütköztek. A járművezetőket kórházba szállították, ahol megállapították, hogy mindkét balesettel érintett férfi – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedett.

Tovább olvasom

Durva halálos baleset történt Jászladánynál, a vétlen autó sofőrje hunyt el – képek

Halálos baleset történt Jászladány és Szászberek között a kora délutáni órákban. Sokkoló, milyen mértékben tört össze a két jármű, amelyek sofőrjei ráadásul nem is igen tehettek a csattanásról. A police.hu beszámolója szerint egy motoros csapat közlekedett Jászladány felől Szászberek irányába, amikor három kocsit előztek meg.  A motoros konvoj utolsó járműve manőverét már nem tudta befejezni, ezért a szemközti sávban haladó kocsi az útpadkára lehúzódott. Az útpadka megdobta a járművet, ami áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy kocsival. A baleset következtében a vétlen kocsi középkorú sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Tovább olvasom