Egy halálos és egy súlyos sérüléssel járó baleset, az egyik Cegléd és Abony között

A halálos baleset felkorbácsolta az érzelmeket, mivel egy Mercedes és egy Audi versenyzett egymással közúton, óriási sebességgel, előbbi nekiütközött egy Suzukinak és ripityára törte, de mégis a Mercedes sofőrje és utasa húzta a rövidebbet, fának csapódva életüket vesztették. A Cegléd közelében történt balesetnél pedig mentőhelikopterekre is szükség volt.

Tovább olvasom

Olyan szerencsétlenül rúgtak fejbe egy focistát a megyei focimeccsen, hogy mentőhelikoptert hívtak hozzá

A megye II-ben történt az eset, amikor is nagyon közelről találták fejbe a fiatal játékost egy felszabadító rúgásnál, teljes véletlenségből. A megszédülő futballista elesett, ám olyan szerencsétlenül, hogy egy másik játékos térddel, hatalmas erővel fejbe rúgta. Ez már olyan súlyos volt, hogy kellett a mentőhelikopter. A Kisalföld írta meg, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani egy utánpótláskorú focistát, miután véletlenek sorozata után agyrázkódást szenvedett. A Nagycenk-Répcementi megyei II. osztályú mérkőzésen csereként lépett pályára Ódor Ármin, aki az 56. percben „belenézett” az ellenfél védőjének felszabadításába. A közeli lövés olyan erős volt, hogy Ódor elvesztette…

Tovább olvasom

Be akart gyújtani, életveszélyesen megsérült

Csütörtök délután értesítették a tűzoltókat arról, hogy a jászberényi Fátyol utcában egy ember égési sérüléseket szenvedett. Mint kiderült, az egyik lakó égésgyorsító használatával próbált begyújtani a ház vegyestüzelésű kazánjába, ám a rendkívül gyúlékony anyag a ruházatára került és lángba borította azt. A lakó a fürdőszobában próbálta hűteni magát, ekkor talált rá a gyermeke. A megégett embert súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopter szállította kórházba. Ez az eset tökéletesen rávilágít arra, mennyire kockázatos olyan, rendkívül gyúlékony anyagokat használni tüzeléshez, amelyeket nem erre a célra gyártottak. Ezek az anyagok jellemzően annyira illékonyak és tűzveszélyesen,…

Tovább olvasom

Mentőhelikopter vitt kórházba egy súlyos sérültet Jászladányról

Egy 28 éves helyi lakos személygépkocsival közlekedett Jászladányon, az Újszászi úton a városközpont irányába 2023. január 17-én, kedden a déli órákban. A sofőr haladása során a Jókai úti kereszteződésben balra nagy ívben kívánt kanyarodni, azonban nem biztosított elsőbbséget a vele szemből, egyenesen továbbhaladni szándékozó kerékpárosnak, akit elütött. A kerékpáros a baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, őt mentőhelikopter szállította a kórházba.

Tovább olvasom

Baleset történt Szolnokon, egy ember a roncsba szorult – FOTÓKKAL

Összeütközött egy faárut szállító nyerges vontató, illetve egy dohánytermékekkel megpakolt furgon csütörtök reggel Szolnokon, a Nagysándor József úton. Az utóbbi jármű sofőrje a roncsba szorult, őt a megyeszékhely hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A tűzoltók ezután áramtalanították a furgont, illetve szétválasztották a roncsokat.

Tovább olvasom

Szandaszőlősön szállt le a mentőhelikopter

A Szoljon információi szerint karácsony második napján nagy riadalmat keltett egy mentőhelikopter zúgása. A beszámoló szerint egy gyermekért érkezett a mentőegység, de az eset kapcsán a pontos részletekre nem derült fény. Azt viszont Csép Vivien Dorka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa megerősítette, hogy az adott napon a helyszínről egy súlyos sérültet valóban légi úton szállítottak kórházba, az eset körülményeiről azonban nincsenek további információk.

Tovább olvasom

Mentőhelikopter érkezett a kenderesi édesanyához, aki váratlanul összeesett

Infarktust kapott szerdán reggel az az 50 év körüli nő, aki minden előzetes panasz nélkül esett össze kenderesi otthonában –tájékoztatott Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat. Férje és gyermeke azonnal mentőt hívott hozzá, a rutinos mentésirányító pedig több mentőegységet és helikoptert is a helyszínre vezényelt, mialatt az újraélesztés lépéseire instruálta az apát. A perceken belül kiérkező mentősök folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett, és az asszonyt stabil állapotban, helikopterrel szállítottak kórházba.

Tovább olvasom

Öngyilkossági kísérlet Jászladányban

Öngyilkossági kísérlet rázta meg Jászladányt hétfőn. A szoljon.hu értesülései szerint egy lány leszúrta magát szülei házában. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy a sérülthöz mentőhelikopter érkezett, és szállította kórházba. Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

Tovább olvasom