Összefogtak a motorosok, felejthetetlen élményt okozva a szolnoki kalandparkban bántalmazott fiúnak

Szó szerint az egész ország felbolydult a napokban nyilvánosságot kapott gyermekbántalmazás után, amit a szolnoki kalandparkban követett el a jászberényi székhelyű Yakuzák SE díjakkal, elismerésekkel kitüntetett edzője. Felsorolni is nehéz, hány településről érkeztek motorosok a Jászság fővárosába, a vásártérre, hogy pozitív élményt nyújtsanak a bántalmazást elszenvedett gyermeknek.

Tovább olvasom

Javában tart a Griff Nemzetközi Motoros Találkozó Tiszaföldváron

Idén július 11. és 14. között rendezik meg, azaz már egy napja elindult Töszaföldváron a harmincadik Griff Nemzetközi Motoros Találkozó. Az eseménynek a strand ad otthont, vizespóló versenytől kezdve motoros ügyességi vetélkedőkön át hangerőmérésig sok mindennnel készülnek a szervezők.

Tovább olvasom

Beteg gyerekeken segít a veteránjármű találkozó Jászberényben

Az elsőként 2021-ben megrendezett emléktalálkozó nagy sikerén felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy hagyományt teremtenek, idén pedig már negyedik alkalommal rendezi meg a Scuderia Ungherese Egyesület a Vittorio Jano találkozót a Jászság fővárosában. A jótékonysági veterán- és olaszautós rendezvényhez ezúttal egy tuning szekció, a stanceBERÉNY is csatlakozik.

Tovább olvasom

Jászberény volt Közép-Európa legnagyobb motoros túrájának egyik állomása

Jászberénybe érkezett a motorosok körében méltán népszerű Open Road Tour. A túrában résztvevők hazánk legszebb tájait járják be, természetesen két kerékkel. A rendezvény emellett kulturális eseménysorozat is, amely Győrből indult, majd Jászberény után Békéscsabán folytatódott.

Tovább olvasom

Meghalt a motoros, aki Mezőtúr környékén balesetet szenvedett szombaton

Ahogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság információi alapján szombaton megírtuk, a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél borzalmas baleset történt, egy motoros az árokba hajtott. A járművön csak a vezetője utazott, ma nagyon szomorú hír érkezett: a motoros elhunyt.

Tovább olvasom

Az évtized végére teljesen eltűnhetnek a dízelek az új autók piacáról

Az utakon még sokáig fogunk találkozni gázolaj-fogyasztású gépjárművel, de 2030-ra, az eddigi információk alapján újonnan már szinte semennyit nem fognak belőlük értékesíteni. Az európai dízelautó-piac 2015-ben volt a csúcson, amikor a gázolajos autók részaránya elérte a 48 százalékot a teljes piacot tekintve. A dízelek előnye nem csak a jobb üzemanyag-hatékonyságból származott, hanem abból is, hogy sok piacon eleve olcsóbb volt a gázolaj, mint a benzin. A legjobb időket követő egy évtizeden belül azonban a számuk 10 százalékos részaránnyá zsugorodott. A változást jól szemlélteti, hogy dízelek eladásai több mint tíz éven át…

Tovább olvasom

Zseniális! Ismét fából alkotott meg egy járművet a tiszaörsi csodatervező

Most éppen egy chopper-motorkerékpárt hozott össze, korábban Volkswagent és Forma-1-es autót is megalkotott. Már egy ország ismeri Puskás Istvánt, aki fából készült járgányaival hívja fel magára a figyelmet évről évre. Idén sem volt ez másképp, a tiszaörsi veterán és különleges járművek találkozóján már egy új alkotását csodálta a közönség. Kérdésünkre elmondta, általában a téli hónapokban alkot, de ezúttal kivételt tett és augusztus végére egy működő famotorral rukkolt elő. Három hónapig dolgozott rajta. – A legnehezebb része az összeszerelés volt, a vázat a gép köré építeni. Szerencsére most is sikerült erre…

Tovább olvasom