Újabb részletek derültek ki a súlyos vasúti ütközésről – képek

A karcagi tűzoltók is segítséget nyújtottak a hajnali balesetnél, amikor is egy tehervonat belerohant a sápi állomáson egy álló személyvonatba. Az már biztos, hogy a személyvonat vezetője súlyosan megsérült, de túlélte.

Tovább olvasom

A csecsemővel egyedül maradó nők és a miskolci Várva Várt Alapítvány

Krízishelyzetben lévő anyáknak segít a Várva Várt Alapítvány, amely immáron 25 településen, elsősorban megyeszékhelyeken van jelen. A szervezet azt is felvállalta, hogy amennyiben egy baba a megszületése után valamely körülmény miatt nem tud a vér szerinti szülőknél maradni, akkor az örökbeadásban is közreműködnek. Emellett az „Értékes vagy” elnevezésű prevenciós programmal azon dolgoznak, hogy minél több esetben döntsenek a nők a magzat megtartása mellett. A cél az, hogy a várandósság miatt krízishelyzetbe került nők el tudják kerülni a terhességmegszakítást. Olyan kismamáknak nyújtva támogatást, akik valamely külső életkörülmény miatt választanák az abortuszt.…

Tovább olvasom

Időház – Szolnokról indult az egyedülálló kezdeményezés

A KSH adatai szerint Magyarországon évente körülbelül 2 millió ember szenved valamilyen krónikus betegségben, ami a halálozások legfőbb oka. A betegségek egy része gyógyíthatatlan és limitált időt biztosít az érintettek számára. A szolnoki Drávai Tamás ezeken az embereken és családjaikon szeretne segíteni egyedülálló kezdeményezésével.

Tovább olvasom

Miért nem kapott segítséget a bajba került magyar hegymászó, miért mentek el mellette?

Ez a kérdés foglalkoztatja a leginkább az egyszerű olvasóközönséget, a válasz részben összetett, részben pedig nagyon is egyértelmű. 8000 méter felett egyszerűen teljesen másképp működik az emberi szervezet, a saját életüket nem akarták kockára tenni egy bizonytalan kimenetelű segítségadásért.

Tovább olvasom

Sikerrel vertek át egy szolnoki fiatalt, aki a nyilvánosság segítségét kéri

A hírhedt, régóta ismert, mégis a jóhiszeműeknél sikeresen alkalmazott borítékos módszerrel károsították meg igen nagy pénzösszeggel. Márk megpróbálja a lehetetlent és az ügyben tehetetlennek mutatkozó rendőrség mellett a nyilvánosság segítségét kéri. A gond az eset óta eltelt idő lehet.

Tovább olvasom

Idős nénin segítettek a kunszentmártoni rendőrök

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka, Nagy Károly rendőr törzsőrmester Tiszaföldváron teljesített szolgálatot 2023. február 24-én. Az egyenruhás egy 85 éves, nehezen mozgó szépkorúval szóba elegyedett, majd segített a tűzifát bevinni az ingatlanába. A jó szó, a néhány perces figyelem és a rendőr önzetlensége könnyekig hatotta a nénit.  A szolnoki rendőrök valamennyi településen visszatérően ellenőrzik az egyedül élő idős embereket illetve családokat annak érdekében, hogy a fogvacogtató hidegben a lakosok biztonságáról megbizonyosodjanak. A közelmúltban egy Besenyszögön élő szépkorú lakoshoz kopogtattak be az egyenruhások 2023. február 9-én a délutáni órákban. A férfi…

Tovább olvasom