Elkeserítő képek – borzasztó körülmények között élnek a szolnoki Zagyva partján

A Szolnoki ZöldErő értékteremtő munkájáról a Szol24-en többször beszámoltunk már, hiszen rendszeresen megszólalnak a megyeszékhelyet érintő környezetvédelmi kérdésekben. Ezúttal a Zagyva-part kétarcúságát szemléltették hatásosan: a mérleg egyik serpenyőjében a békés kócsagok, a szép táj, a másikban pedig több szemétkupac, amely vonzáskörzetében életvitelszerűen tartozkódnak.

Tovább olvasom

Fontos – rettenetes hidegek vannak, így segíthetünk a hajléktalanokon Szolnokon

Talán életmentő lehet, ha tisztában vagyunk néhány alapvető információval és telefonszámmal, ha Szolnok utcáin a következő napokban a hidegtől didergő, otthon nélküli emberekkel találkozunk. Olyannyira veszélyes a helyzet, hogy január 8-án, azaz tegnap vörös kódot léptettek életbe, ez előreláthatólag szombat reggelig lesz érvényben.

Tovább olvasom

Súlyosan megvert egy hajléktalan asszonyt egy férfi Szolnokon, mert gyújtogatónak vélte

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől azt a 46 éves büntetett előéletű férfit, aki 2020. november 5-én néhány perccel este kilenc óra után Szolnokon, Vegyiművek Lakótelep egyik lépcsőháza előtt úgy megvert egy hajléktalan nőt, hogy arccsonttörést és közvetett életveszéllyel járó agysérülést szenvedett.

Tovább olvasom

Döbbenetes fordulat: úgy gyűjt pénzt a férfi temetésére, hogy már végső nyugalomra helyezték

Néhány nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy a megyeszékhelyen hét éve hajléktalanként élő, sokak által ismert Miheller Károly elhunyt. A napokban felbukkant egy Facebook poszt, amelyben a férfi temetésére gyűjtenek, ám úgy tűnik, valami nagyon nincs rendben a történettel.

Tovább olvasom

Fellángolt a vita Szolnokon: gond-e, hogy a meleg ártézivizes közkúton tisztálkodnak anyaszült meztelenen?

Az eddigi információk szerint szinte bizonyosan hajléktalanok az “elkövetők”. Vannak, akik szerint undort kelt és innentől messzire kerülni kell a helyet, mások szerint inkább becsülendő, hogy helyzetük ellenére is mindenképpen próbál tiszta maradni az illető. Aztán kiderült, valószínűleg nem is hajléktalan az illető.

Tovább olvasom

Egy szál takaró alatt feküdt egy hajléktalan a fagypont körüli hőmérsékletben a szolnoki Kossuth téren

Az angyalokat várják a szolnoki Kossuth téren is, az adventi koszorú is feldíszítve, a város karácsonyfája is áll, ehelyett egy hajléktalan bukkant fel a város ünnepi pompájába öltözött téren, a város központjában. A Fidesz-KDNP-irodától 20 méterre feküdt le fáradalmait kipihenni egy hajléktalan, meleget egy szál takaró biztosított számára.

Tovább olvasom

Elhunyt Szolnok egyik legismertebb hajléktalanja – Friss információk!

Szomorú hírről számoltak be a Facebookon: elhunyt a városban jól ismert Miheller Károly, aki hét éve élt hajléktalanként Szolnokon és egy fiatal tiktokos tartalomgyártónak köszönhetően a története több százezer emberhez jutott el az interneten keresztül. Emellett a megyeszékhelyen is jól ismerték, mindenkivel kedves, nyugodt hangnemben beszélt.

Tovább olvasom

Hajléktalan aludt egy szolnoki buszmegállóban

Szomorú poszt jelent meg egy szolnoki csoportban a Facebookon, a képen egy hajléktalan látható, aki – jobb híján – egy buszmegállóban találta meg ideiglenes otthonát, ott aludt. A hideg idő beköszöntével egyre nehezebb helyzetben vannak az utcára jutott emberek, de a helyzet senkinek nem jó. Mit lehet ilyenkor tenni?

Tovább olvasom