Valós probléma Szolnokon a lépcsőházi italozás és kábítószer-fogyasztás

Megosztás

Ahogy július első napjaiban olvashattak róla, egy szolnoki Facebook-csoportban hatalmas felháborodást keltettek azok a fényképes bizonyítékok, amelyek szerint városszerte, bejárókban, lépcsőházakban illetéktelen emberek kábítószert és alkoholt fogyasztanak. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, akik megerősítették, hogy érkezett hozzájuk bejelentés.

A közzétett fotók alapján „különleges lépcsőházi buli maradványait” fedezték fel egy szolnoki társasházban, írtuk július 3-án. Többen beszámoltak róla, hogy az eset nem egyedülálló, az egész városban előfordul, hogy zárt lépcsőházakba jutnak be olyanok, akiknek egyébként semmi keresnivalójuk nem lenne ott.

Kíváncsiak voltunk, hivatalos bejelentést kapott-e a Szolnoki Rendőrkapitányság, ezért néhány kérdéssel fordultunk a sajtóosztályhoz. Megerősítették, hogy tudnak a problémáról, szerintük elsősorban a nagy hidegben, vagy melegben szaporodnak meg ezek az esetek.

Hajléktalan személyek időnként, az időjárás viszontagságai elől keresnek ilyen módon menedéket. Amennyiben a lépcsőházakban az ott élők nyugalmát zavarják az időnként felbukkanó, illetéktelen személyek, avagy jogsértést követnek el, javasoljuk, hogy tegyenek bejelentést a 112 segélyhívószámra. Konkrét bejelentés esetén a rendőrség az adott területet visszatérően ellenőrzi. Bejelentés esetén mindenképp törekedjenek pontos személyleírás adására, mert ez, abban az esetben, ha az érintettek a rendőrség kiérkezéséig távoznak a helyszínről, akkor a későbbi beazonosításukat megkönnyítheti” – írták.

Hozzátették, a bűncselekmények megelőzése érdekében ajánlják, hogy a lépcsőházi bejárati ajtókat őrizetlenül ne hagyja nyitva senki szellőztetni és mindenképp felügyeljék, amíg nyitva hagyott a bejárat. Lehetőség szerint az ott élők gondoskodjanak jó minőségű kamera felszereléséről, ami elijesztheti a hívatlan látogatókat, továbbá segíthet az elkövetők felderítésében szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetése esetén.

A hajléktalanok problémája összetett, különösen akkor, ha alkohol- vagy drogfogyasztással párosul, és ez nyilvánvalóan különösen zavaró lehet, ha lépcsőházakban történik. Mindenesetre a rendőrség azt tanácsolja, egyből jelezzük, ha ilyesfajta bűncselekmény történik.

Kép: Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek