Covid miatt látogatási tilalom van a jászberényi kórház két osztályán

Látogatási tilalmat rendeltek el a jászberényi Szent Erzsébet kórház ápolási és krónikus osztályán. Mint a kórház közösségi oldalán közölte, a kialakult Covid-19 megbetegedés és halmozódás miatt kellett a látogatási tilalmat elrendelni, ami visszavonásig érvényes. A kórház a hét elején még csak azt közölte, hogy ismét kötelező a maszk viselése az említett két osztályon. Ezt váltotta fel a szigorúbb intézkedés. Mint ismert, hazánkban pont május elsején törölték el a kötelező maszkviselést az egészségügyi intézményekben.

Tovább olvasom

A tavalyi bevételből sok mindenre futotta, idén is hasonlót remélnek

A karcagi Kátai Gábor Alapítvány a hétvégén tartotta jótékonysági estjét. Az esten részt vett F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Szepesi Tibor, Karcag polgármestere, Tamásné Czinege Csilla, a NAV elnökhelyettese, Fazekas Gábor Gyula, a Kátai Gábor Alapítvány kuratóriumának elnöke és Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója. Információink szerint tavaly az est bevételéből felújították a kórház berekfürdői üdülőjének villamos hálózatát, támogatták a kórház kórusának fellépését, a dolgozók szakmai továbbképzéseken való részvételét. Emellett klímaberendezéseket vásároltak több osztályra. Idén az alapítvány az est bevételéből a kórház biztonságos betegellátásához szükséges…

Tovább olvasom

Kismamák ezrei menekültek át a magánszülészetekre az “ingyenes” közkórházakból

Néhány évtizeddel ezelőtt magánkórházban életet adni gyermekünknek csak a nagyon gazdagok ritka kiváltságának számított. Mostanra azonban sikeresen leépítették a közegészségügyi intézményeket, így aki képes megfizetni, már régen nem bízza magát a közkórházakra. Sajnos itt tartunk, az adatok egyértelműek.

Tovább olvasom

Egészségügy: süllyed a hajó, a kórházban már nem csak egy-egy osztály, hanem az intézmény bezárásától tartanak

Három évvel ezelőtt a koronavírus-járvány első hullámának idején számos osztályt bezártak Magyarország rengeteg közkórházában. Aztán jó néhányat elfelejtettek újra kinyitni. Az egyik ilyen intézmény Mosonmagyaróváron található, ahol már az önkormányzat pumpált bele százmilliókat az állami kórházba, hogy egyáltalán létezni tudjon. De nemcsak az a kórház a süllyedő hajó, hanem a teljes egészségügy.

Tovább olvasom

Nyomoznak, hogy mitől üthetett ki tűz a megyei kórház pszichiátriáján

A Szolnoki Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett közveszély okozása vétség miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen a szolnoki Hetényi Géza kórházban március 16-án történt tűz kapcsán. Az eset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Tovább olvasom