Újabb lebukás – Nem egyedülálló a szolnoki hálapénzes orvos esete

Hatalmas változást jelentett az egészségügyben két évvel ezelőtt a törvénymódosítás, miszerint hálapénzt adni, elfogadni és kérni is egyformán bűncselekmény, azaz szigorúan tilos. Vannak azonban orvosok, akiknek egy bankjegyekkel teli boríték hatására szelektív lesz a memóriájuk: most Szabolcsban kaptak el egy főorvost és asszisztensét, de Szolnok megyei érintettséghez sem kell sokat kutakodni, fél évvel ezelőtt a Hetényi kórházból vittek el egy osztályvezető főorvost.

Tovább olvasom

Ekkora a baj? – megszűnik az urológiai osztály a Hetényiben

Pár nappal ezelőtt a közösségi oldalakon már felmerültek olyan pletykák, hogy hamarosan megszűnik az urológiai osztály a szolnoki Hetényi Géza kórházban. Mostanra a feltételezések bebizonyosodtak, maga az orvosigazgató közölte, hogy orvoshiány miatt november 6-tól, azaz jövő héttől megszűnik az urológiai fekvőbeteg osztály.

Tovább olvasom

Végre megújult a jászberényi kórház több szakrendelője

A térség lakói és az idelátogató érintettek között inkább hírhedt, mint híres Jászberényi Szent Erzsébet Kórház ezúttal pozitív hírekről számolt be. Egy 2017-es pályázati felhívás apropóján kezdődő közös gondolkodás nem volt döccenőktől mentes, de végül sikeresen, teljesen felújított formájában fogadhatja több szakrendelő a pácienseket.

Tovább olvasom

Ijesztő: egy ellenzéki lap kiderítette, az Országos Kórházi Főigazgatóság hazudott a lélegeztetőgépekről

Először azt mondták tavasszal az Átlátszó kérdésére, hogy nem rendelkeznek ilyen adatokkal, majd egy hónappal később mégis megküldte, amikor szorult a hurok. Olyan adatokat, amiknek előtte a létezését is tagadták odafent. Jól látható, milyen durván bűzlik a lélegeztetőgép-biznisz.

Tovább olvasom

Több mint 800 millió forintos fejlesztési ígéretet kapott a szolnoki Hetényi Géza Kórház

Több mint 800 millió forintból fejlesztik a kardiológiai és az onkológiai eszközparkot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, legalábbis erre kapott kormányzati ígéretet az intézmény. Reméljük, így is lesz és nem csak ígéret marad.

Tovább olvasom