Háborognak a szolnokiak a Hetényi kórház új parkolási rendje miatt, ami nem is teljesen új

Rengetegen dühöngenek, hogy sem a mozgásukban korlátozott betegeket, sem a taxit nem engedik be, csak ha alaposan megfizetik az árát. A kórház azóta kiadott egy sajtóközleményt, ám ezzel a magyarázattal még inkább felkorbácsolták az indulatokat.

Tovább olvasom

Nincs elég neurológusa a ceglédi kórháznak, Budapestről rendelnek ki orvosokat

Jász-Nagykun-Szolnok megyén túl sem rózsás a helyzet: mivel nincs elég neurológus a ceglédi Toldy Ferenc kórházban, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky és a Jahn Ferenc Kórházakból rendelnek ki orvosokat – erről értesült a 444. A hírt a Dél-Pesti Centrumkórház kommunikációs igazgatója, Fodor Attila is megerősítette.

Tovább olvasom

Kizárólag új betegeket fogad a jászberényi kórház egyik szakrendelése, sokaknak a fővárosba kell mennie

Nem elég, hogy a neurológiai problémájuk miatt nehéz helyzetben vannak, nagyon úgy tűnik, hogy a Semmelweis Egyetem intézményébe kell járnia több száz gyermeknek, akiket eddig a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház szakrendelése látott el. A gyermekneurológia problémájáról már többször olvashattak, Budai Lóránt polgármester az ATV Reggeli start című műsorában osztott meg új információkat az esetről.

Tovább olvasom

A szolnoki kórházban fél év (!) a várakozás hasi ultrahangra

A kórház szerint az átmeneti nehézség nem veszélyezteti a betegeket. Ha viszont ez az orvoshiány miatt van (amire nagy az esély), akkor nehéz elképzelni, hogy például nyáron vagy ősszel már 2-3 hét után időpontot kaphatunk erre az ellátásra. A közegészségügy óriási bajban.

Tovább olvasom

Rég nem apró helyi probléma: Jász-Nagykun-Szolnok Megye öt kórházából négyben akadozik az ellátás

Már nemcsak a helyiek érzékelik a problémát. Igaz, az orvoshiány és a kórházi osztályok részleges vagy teljes bezárása országos problémánk, az egészségügyi szakértő is a jászkunsági negatívumokkal példálózik. Elég baj, hogy ennyire lesüllyedtünk.

Tovább olvasom

Ekkora gond lenne a jászberényi kórház terápiás kutyusa, Vili?

Vita alakult ki a krónikus osztályon családtagnak számító Viliről, a kutyusról. Vannak, akik elhúzzák a szájukat, hogy higiéniai szempontból ez nincs rendben, ám a többség határozottan kiáll a kutyus mellett, aki még hasznos is, olvashattuk a Jászberényben láttam, hallottam Facebookos csoportban. Pszichés gyógyítási szempontból.

Tovább olvasom

Ezek a kórházak a legproblémásabbak – a ceglédi Toldy továbbra is az élen áll

A legfrissebb adatok szerint bizonyos kórházak folyamatosan a kórházifertőzés-listák élén szerepelnek. Ilyen például a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, ami szinte minden évben az összes fertőzéstípusból a legrosszabbak között teljesített, írta a Telex.hu. A Toldy belgyógyászatán különösen megnőtt mindhárom fertőzés előfordulása 2017 és 2022 között: a clostridium difficile több mint kétszeresére, a multirezisztens kórokozóké több mint másfélszeresére, a véráramfertőzések gyakorisága pedig duplájára nőtt. A sebészeten az MRK-fertőzések gyakorisága 6 év alatt majdnem kétszeresére nőtt. A legproblémásabb osztályuknak a kardiológia bizonyult. A Toldy Ferenc Kórházhoz hasonlóan a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház is…

Tovább olvasom