Újabb bizonyíték Putyin súlyos betegségére?

Megosztás

Egy kiszivárgott hangfelvételen egy orosz oligarcha arról beszél, hogy az elnök leukémiás.

A Vlagyimir Putyin egészségi állapota körüli találgatások már évek óta keringenek, de csak fokozódtak, mióta elrendelte Ukrajna lerohanását. A New Lines magazin most arról írt, hogy a birtokukba jutott egy hangfelvétel, amelyen egy Kremlhez közel álló oligarcha úgy jellemzi az orosz elnököt, mint aki “nagyon beteg, leukémiában szenved” – számolt be róla a Portfolio.

A magazin azt írja, hogy az orosz belbiztonsági ügynökség, az FSZB központja egy “szigorúan titkos feljegyzést” küldött ki az összes regionális igazgatójának. Christo Grozev, a Bellingcat, egy elismert törvényszéki kutató honlap nyomozásvezetője elmondta, a feljegyzés utasította a regionális vezetőket, hogy ne bízzanak az elnök halálos állapotáról szóló pletykákban.

A magazin részletezte az orosz vezető betegségének fizikai bizonyítékait, beleértve a járásával kapcsolatos megfigyeléseket is – ahogyan azt a Sky News által a hét elején közzétett történet is említi. A lap utal az utóbbi időben megváltozott külsejére is, beleértve azt a tényt, hogy az arca mostanában jelentősen puffadtabb – és azt sugallja, hogy ez valamilyen betegségre adott gyógyszeres kezelést jelenthet.

via Portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek