Bővül a honvédség helikopterflottája Szolnokon

Milyen volt a 2023-as év a honvédség szempontjából? Többek között erről tartott értekezletet dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, de megemlékeztek a horvátországi légikatasztrófa során feladatteljesítés közben elhunyt Radnai Ádám századosról, Konrád Dávid főhadnagyról és Lőrincz Tamás zászlósról.

Tovább olvasom

Szolnokon készülnek fel a Boszniában szolgálatot teljesítő magyar katonák

A napokban gyakorlatot tartottatok Szolnokon a jövő januártól Bosznia-Hercegovinában békemissziós szolgálatot teljesítő katonák és a kiküldött három, két H145M-es és egy Mi-17-es helikopter. Dr. Sticz László vezérőrnagy, aki első magyarként áll a misszió élén, elismerően szólt a törzs felkészüléséről.

Tovább olvasom

Romániában gyakorlatoztak a szolnoki honvédségi helikopterek

Kutató-mentő kiképzést és gyakorlatot tartottak Romániában, melynek elsődleges célja a békeidőszakban bajba jutott katonai légijármű-személyzetek felkutatása és mentése. Magyar-román légi kutató-mentő gyakorlaton vettek részt a közelmúltban a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonái és helikopterei – adta hírül a Magyar Honvédség. A 2002. október 17-én Aradon megkötött kétoldalú megállapodás alapján évente megrendezett kutató-mentő gyakorlat célja a békeidőszakban bajba jutott katonai légijármű-személyzetek felkutatása és mentése. A gyakorlat katona-diplomáciai értéke mellett nagyon fontos, hogy a résztvevő nemzetek megismerjék egymás eljárásait, valamint kiváló lehetőség az újonnan kinevezett kutató-mentő személyzeteknek a bonyolult kárhelyszínek…

Tovább olvasom

A szolnoki honvédségi helikopterek után most a páncélos harci járművekre toboroznak katonákat

Ne feledjük, Magyarország továbbra is folyamatosan a béke pártján áll, de soha ennyit nem költött hadi kiadásokra a rendszerváltás óta, mint idén. A harci helikoptereket már megcsodálhattuk Szolnokon, most pedig bruttó 737 ezer forintos fizetésért toboroz katonákat a Hiúzokra (páncélozott jármű) a Honvédség.

Tovább olvasom

Nem repülnek a H145-ökkel a vizsgálatok lezárultáig, az elhunytak személyéről később nyilatkoznak

Kötelességteljesítés közben, a haza szolgálatában, hősi halált haltak magyar katonák június 21-én. „A magam, a kormány és a Honvédelmi Minisztérium nevében őszinte részvétemet fejezem ki a hozzátartozók felé” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szerdán Horvátországban történt helikopter-balesetet követően, mely két magyar katona életét követelte.

Tovább olvasom