Egy év alatt 40%-kal emelkedett a bűncselekmények száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Egy statisztika, amire nem lehetünk túl büszkék: a Pénzcentrum meglehetősen bűnös évként ír a tavalyiról, több éve nem regisztráltak olyan sok bűncselekményt országszerte, mint az előző évben. Ebben sajnos nem kis szerepet vállalt Szolnok megye, itt 2022 és 2023 között 40%-kal emelkedett a bűnelkövetések száma.

Tovább olvasom

Húsvéti élőnyúl ajándékozása – csak akkor, ha örökre gondoskodni tudunk és akarunk is róla

Nagyon sokan vesznek még mindig élő kisnyuszit húsvétra gyermekeiknek, barátaiknak, de elfelejtik, hogy ha ezt tesszük, nem néhány hétre választjuk meg a saját és kisállatunk sorsát, hanem nagyon hosszú időre. Ha lehet, inkább kerüljük, kidobása ráadásul súlyos bűncselekmény.

Tovább olvasom

Ismét egy rettenetes szolnoki példa, ezúttal a postai dolgozók elleni erőszak kapcsán

Az elmúlt évben megnőtt a postai dolgozók elleni erőszakos cselekmények száma, ezért a Magyar Posta több intézkedést is bevezetett a munkatársak, különösen a kézbesítők biztonságának erősítésére, és bűnmegelőzési kommunikációs kampányt indít a lakosság körében – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Tovább olvasom

Emlékeznek még az ország egyik legnagyobb autólopási ügyére? Most hoztak elsőfokú ítéletet Szolnokon

A kissé groteszk bűncselekmények sorozata 2013-ban kezdődött, amikor az elkövetésben részt vevő gyanúsítottak strómanként használtak hajléktalanokat, jómódú turistáknak öltöztették be őket, velük autót kölcsönöztettek, majd a gépjárműveket eladták. Az ügynek 96 vádlottja van, most jutottak el az elsőfokú ítéletig.

Tovább olvasom

Talált egy elvesztett SZÉP-kártyát Szolnokon, majd a rajta levő 600 ezret el is vásárolgatta

Mindezt nagyon gyorsan, mire a pórul járt áldozat le akarta tiltatni a kártyát, már nem volt rajta semmi. A szolnoki férfi társaival annyira sok mindent vásárolt a hirtelen jött lehetőséget kihasználva, hogy csak taxival tudták hazavinni az árut. A rendőrök azonban beazonosították és elkapták mindannyiukat.

Tovább olvasom

A köztévé riporterét fogták el országos bordélyhálózat fenntartásáért

Az ügy külön érdekessége, hogy nem elég, hogy az MTVA alkalmazottja a férfi, de éppen a Kékfény című bűnügyi műsor riportere. Megfordult a rabló és a pandúr esete? Az RTL Híradójának információi szerint a közmédia alkalmazottja, azon belül is a Kékfény bűnügyi riportere az a 44 éves férfi, akit prostitúció elősegítésének gyanúja miatt fogott el a rendőrség január 11-én. A nyomozás adatai szerint B.B. 2021 augusztusától saját nevére vett bérbe összesen 13 lakást az ország több nagyvárosában abból a célból, hogy azokban prostituáltak végezhessenek szexmunkát, akik naponta, készpénzben fizettek neki 12-15 ezer forint összegű…

Tovább olvasom

Katona akart megerőszakolni egy várandós nőt

Munkából hazafelé tartó várandós nőt próbált megerőszakolni egy szerződéses katona a miskolci a Herman Ottó Múzeum környékén hétfőn. A támadót elfogták, amiben a térfigyelő kamerák felvételei is segítettek. Sajtómegkeresésére a rendőrség azt írta: a Központi Nyomozó Főügyészség vette át az eljárást, mert az elkövető szerződéses katona, és neki van illetékessége eljárni az ügyben. Az eset kapcsán a nő férje szólalt meg a Miskolcon Biztoságot Facebook-oldalon keresztül. Ő így számolt be az esetről: „2022. június 20-án 17 óra tájban, fényes nappal Miskolcon, a Kálvária lépcsősoron (Népkerttől indul fel az Avasra a Herman Ottó…

Tovább olvasom