Pócs János nem vette át a jánoshidai demonstrálók petícióját

A Szol24-en már több alkalommal beszámoltunk az utóbbi hetekben nagy visszahangot kiváltott elbocsátási ügyekről, amelyek többségében régóta regnáló iskolaigazgatókat érintettek. Ez történt Jánoshidán, Szolnokon, illetve az ország számos pontján, a fővárosban és Székesfehérváron is. A kis Jász-Nagykon-Szolnok megyei település összefogott, hogy az általuk nem ismert, a Belügyminisztérium által kinevezett vezető helyett az iskolát eddig igazgató pedagógus maradjon. A petíciót Pócs János országgyűlési képviselő nem vette át.

Tovább olvasom

Mi állhat a szolnoki és jánoshidai iskolaigazgatók leváltása mögött?

A Szol24-en a napokban több cikket is olvashattak az iskolaigazgatói pályázatokat értékelő Belügyminisztérium meglehetősen furcsa döntéseiről. Szolnokon és Jánoshidán botrány lett belőle, csak hogy két megyei példát említsünk, de Budapesten és Székesfehérváron is kicsapta a biztosítékot a szülőknél, gyerekeknél, pedagógusoknál a regnáló iskolaigazgatók leváltása.

Tovább olvasom

Több, mint százan demonstráltak a jánoshidai iskolaigazgató távozása ellen

Ahogy tegnap megírtuk, forrnak az indulatok Jánoshidán – július elején derült ki, amit sokan sejteni véltek, miszerint a Petőfi Sándor Általános Iskola szeretett és kedvelt igazgatója, Szabó Péter nem kap további bizalmat, helyére pedig a Jászberényi Tankerületi Központ egyik vezetőjének, Mészárosné Vas Mártának a jelöltje érkezik. Tegnap rengetegen demonstráltak és álltak ki a távozó pedagógus mellett az iskola előtt.

Tovább olvasom

Megint Mészárosné – A hatalmon kívül senki nem akarja az új igazgatót Jánoshidán

Sajnos nem példa nélküli botrány robbant ki az Alsójászsági Petőfi Sándor Általános Iskolával kapcsolatosan Jánoshidán – a településen fideszes polgármesterjelöltként öt évvel ezelőtt és idén is elinduló tankerületi vezető, Mészárosné Vas Márta igazgatói posztra várományos jelöltje került pozícióba az intézményt évek óta vezető, elismert igazgatóval szemben. Mészárosné bár azzal védekezik, a kiválasztás szakmai alapon történt, nem hisznek neki, sőt, a helyiek demonstrációt tartanak.

Tovább olvasom

Valakik azzal szórakoztak, hogy felgyújtották a nádast Jánoshidán

Két tűzeset is történt a napokban Jánoshidán. Könnyen nagyobb baj is lehetett volna ebből az erős szélben, hiszen a közelben lakóházak voltak veszélyben. A polgármester  nem hagyta annnyiban a két esetet, feljelentést tett az ügyben azzal a céllal is, hogy elejét vegye a további hasonló történeteknek.

Tovább olvasom

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Jánoshida

Az idősek támogatását szolgálja az Idősbarát Önkormányzat Díj, amelyet néhány nappal ezelőtt huszadik alkalommal adtak át. Egy kis Jász-Nagykun-Szolnok megyei község, Jánoshida hosszú idő óta példát mutat ebben a témában, ezzel idén tizenegy másik település mellett, de a megyében egyedül kapták meg a díjat.

Tovább olvasom

Mávinform: helyreállították a vasúti felsővezetéket Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász között

Helyreállították a Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász állomások között a péntek esti vihar miatt megrongált felsővezetéket, ezért szombat este fél kilenctől már teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Hatvan-Újszász-Szolnok vonalon – közölte a Mávinform az MTI-vel szombaton este. A péntek esti, éjszakai vihar okozta károk helyreállítása egy vasútvonal kivételével mindenhol befejeződött. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon szombat délután egy vágányon ugyan megindulhatott a közlekedés, de Tápiógyörgye és Újszáz között a másik vágányon még bizonytalan ideig tart a felsővezeték javítása. Ezen a szakaszon a felsővezeték teljes javításáig 10-20 perces késések lehetnek mindkét irányban.

Tovább olvasom

Jánoshidára is lecsapott vihar, a helyreállításon dolgoznak

Az éjszaka Jánoshidára lecsapott nagy vihar miatt a településen nagyon sok ház megsérült. Aki önerőből nem tudja megjavítani a tetőben keletkezett károkat, az jelezze minél hamarabb az önkormányzatnak a 0630-206-4965 vagy a 0620-852-8834 számokon.A település egyes részein még mindig nincs áram, a szolgáltató dolgozik a problémán, türelmét kérik minden érintett lakosnak, közölte a polgármesteri hivatal a község Facebook-oldalán. Hozzátették, a tegnap éjjel lecsapott nagy vihar miatt bekövetkezett károk miatt az önkormányzat felfüggesztette a Hidi napok szombati rendezvényeit. Elsődleges ugyanis a helyi károk csökkentése, az utak járhatóbbá tétele és segítségnyújtás a…

Tovább olvasom