Pócs János nem vette át a jánoshidai demonstrálók petícióját

A Szol24-en már több alkalommal beszámoltunk az utóbbi hetekben nagy visszahangot kiváltott elbocsátási ügyekről, amelyek többségében régóta regnáló iskolaigazgatókat érintettek. Ez történt Jánoshidán, Szolnokon, illetve az ország számos pontján, a fővárosban és Székesfehérváron is. A kis Jász-Nagykon-Szolnok megyei település összefogott, hogy az általuk nem ismert, a Belügyminisztérium által kinevezett vezető helyett az iskolát eddig igazgató pedagógus maradjon. A petíciót Pócs János országgyűlési képviselő nem vette át.

Tovább olvasom

Mi állhat a szolnoki és jánoshidai iskolaigazgatók leváltása mögött?

A Szol24-en a napokban több cikket is olvashattak az iskolaigazgatói pályázatokat értékelő Belügyminisztérium meglehetősen furcsa döntéseiről. Szolnokon és Jánoshidán botrány lett belőle, csak hogy két megyei példát említsünk, de Budapesten és Székesfehérváron is kicsapta a biztosítékot a szülőknél, gyerekeknél, pedagógusoknál a regnáló iskolaigazgatók leváltása.

Tovább olvasom

Nyomásgyakorlás, távozások, besúgórendszer – a politika dönt egy iskolaigazgatói pályázatról Jászberényben?

Súlyos vádak, elkeseredett pedagógusok, a politika által fogva tartott, toxikus légkör – néhány szóban így foglalhatóak össze a jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskolában hosszú idő óta fennálló állapotok. A szerkesztőségünknek beszámoló, névtelenségüket kérő tanárok által elmesélt történések országosan nem ismeretlen, de számos részletében morálisan rendkívül súlyos gyakorlatokról árulkodnak. A Szol24 több érintetett megszólaltatva járt utána az esetnek: megtudtuk, hogy Jánoshidán is hasonló kételyek merültek fel a tankerület módszereivel szemben.

Tovább olvasom