Elindult a fiatalokat támogató Mesterségek Műhelye pályázat Jászberényben

Jászberény külterületén, a Birs Vendégházban tartották meg a fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatását célul kitűző Mesterségek Műhelye címet viselő projekt nyitóeseményét. A startoló ifjúság párbeszéd pályázat a fiatalok, a helyi munkaadók és döntéshozók közötti kapcsolati háló kiépítésében szeretne közvetíteni.

Tovább olvasom

A kelet-magyarországi ingatlanpiacot segítheti az új otthonfelújítási program

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a kormányzat, hogy az 1990 előtt épült, vezetékes gázzal fűtött családi házakra vonatkozóan új otthonfelújítási programot indít. Az Otpotthon.hu a saját adatbázisa alapján úgy számolt, az érintett ingatlanok többsége a fővárosban és környékén, valamint Kelet-Magyarországon, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megyében található.

Tovább olvasom

Idén a hála témaköré épül a gyengénlátók egyesületének irodalmi pályázata

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az idén immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal. Március 17-ig küldhették el pályázataikat a novellisták.

Tovább olvasom

Nyomásgyakorlás, távozások, besúgórendszer – a politika dönt egy iskolaigazgatói pályázatról Jászberényben?

Súlyos vádak, elkeseredett pedagógusok, a politika által fogva tartott, toxikus légkör – néhány szóban így foglalhatóak össze a jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskolában hosszú idő óta fennálló állapotok. A szerkesztőségünknek beszámoló, névtelenségüket kérő tanárok által elmesélt történések országosan nem ismeretlen, de számos részletében morálisan rendkívül súlyos gyakorlatokról árulkodnak. A Szol24 több érintetett megszólaltatva járt utána az esetnek: megtudtuk, hogy Jánoshidán is hasonló kételyek merültek fel a tankerület módszereivel szemben.

Tovább olvasom

A helyi közösségeket és a közlekedésbiztonságot fejlesztik Tiszaszőlősön

A helyi közösségeket és a közlekedésbiztonságot erősítő fejlesztések kezdődnek a mintegy ezerkétszáz lakosú Tiszaszőlősön, ahol egy illegális hulladéklerakót is felszámolnak – ezt közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

Tovább olvasom

Célegyenesbe fordult a 250 millióból megvalósuló jászberényi útfejlesztés

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere még egy tavaly decemberi testületi ülésen jelentette be, hogy a belterületi utak fejlesztésére vonatkozó pályázatuk pozitív elbírálást nyert, ezáltal 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül a város. Úgy tűnik, a munkálatok hamarosan a végéhez érnek.

Tovább olvasom

Lezárult a Levegő Munkacsoport pályázata

Elgondolkodtató a fiatalok zöld városi mobilitásról alkotott képe a Levegő Munkacsoport pályázatára beérkezett alkotások alapján. A civil szervezet szerint minél több szemléletformáló programnak kellene elindulnia a témában, hiszen jelenleg a legkisebbek csak a „megszokott”, de nem feltétlen élhető városi példákat látják. A Levegő Munkacsoport idén februárban írta ki „Milyen városról álmodsz?” című kreatív pályázatát az általános iskolai diákok részére. A fiatalok három kategóriában küldhették be elképzeléseiket arról, hogy milyen környezetkímélő módon működő városban élnének szívesen. Az előzsűrizést követően az alkotásokat a közösségi médián keresztül, lájk formájában értékelhette az internet népe április közepéig.…

Tovább olvasom

2,5 millió forintot kaphatnak a legzöldebb sulik és ovik

Az E.ON Hungária Csoport “Föld bajnokai” elnevezésű pályázatának célja a környezeti fenntarthatóságra nevelés támogatása és népszerűsítése. A pályázatra diákokból, tanárokból vagy akár szülőkből álló iskolai és óvodai közösségek jelentkezését várják, akik elkötelezetten tesznek a fenntartható jövőért. A legjobb programok megvalósítását összesen 25 millió forinttal támogatja az energiavállalat, egy-egy pályázó akár 2,5 millió forintot is nyerhet. A pályázatok leadási határideje: 2023. május 1. 25 millió forint összdíjazású pályázat segítségével valósíthatják meg zöld elképzeléseiket a magyarországi iskolák és óvodák. A környezeti fenntarthatóságra nevelés támogatására és népszerűsítésére első ízben hirdeti meg az E.ON Hungária…

Tovább olvasom