Több száz milliós támogatásból készíthet hipoallergén húskészítményeket egy kunhegyesi cég

Kecsketejből előállított tejpor felhasználásával hipoallergén húskészítmény termékcsaládot és annak gyártástechnológiáját fejlesztette ki a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó kunhegyesi cég, a Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft, amely a Szegedi Tudományegyetemmel alkot konzorciumot.

Tovább olvasom

Répássy államtitkár nehezen félreérthető utalást tett arra, hogy Varga Judit nem támogatta a kegyelmi kérvényt

Valakinek nagyon fontos lehetett, hogy célt érjen az a kegyelmi kérvény, ami végül Novák Katalin mellett Varga Judit bukását is hozta. De egyre több apró mozaik kezd összeállni arról, hogy felsőbb parancsot teljesítettek, az akkori igazságügyi miniszternő ugyanis nem akarta támogatni a kegyelmi kérvényt.

Tovább olvasom

Bajban lesznek a jászkunsági családok, a kormány megszüntette a bölcsődei támogatást

Nem lehet többé igénybe venni azt a támogatást, amely valóban nagy segítség volt a családoknak. Ezt vonta most meg az Orbán-kormány. Nincs időben közel az országgyűlési választás. Jász-Nagykun-Szolnok megyében is sok családot érint nagyon rosszul ez az új döntés.

Tovább olvasom

Százmilliót osztott szét mentőszervezetek között a BM, de a Jászkunságnak alig jutott valami

Jász-Nagykun-Szolnok megye önkéntes mentőszervezetei közel hárommilliót kapnak a szétosztott százmillióból, ez a teljes összeg nem egész 3%-a. Biztosan csak ennyire fontos a kormánynak a Jászkunság, illetve biztosan csak ennyit tudnak kilobbizni kormánypárti képviselőink?

Tovább olvasom