Bajban lesznek a jászkunsági családok, a kormány megszüntette a bölcsődei támogatást

Nem lehet többé igénybe venni azt a támogatást, amely valóban nagy segítség volt a családoknak. Ezt vonta most meg az Orbán-kormány. Nincs időben közel az országgyűlési választás. Jász-Nagykun-Szolnok megyében is sok családot érint nagyon rosszul ez az új döntés.

Tovább olvasom

Tanszersegéllyel támogatják a gyerekeket Hunyadfalván

Készpénz helyett inkább megvásárolják a szükséges eszközöket az iskolakezdéshez, óvodai foglalkozásokhoz. A megye legkisebb településén idén nyáron tizenöt család adta be kérelmét tanszersegélyre, tudta meg a Szóljon.hu Vékonyné Házi Eszter polgármestertől. A településen bevett módszer, hogy nem pénzzel támogatják a kis pénzből gazdálkodó családokat, hanem a tanuláshoz szükséges eszközöket biztosítják a gyermekeknek. A támogatással nem csak az iskolásokra gondolnak, hanem a 0-18 éves korosztályra, beleértve a még baba korú gyerekeket is. A kicsik családjának tisztasági csomagot állítanak össze. Az iskolások esetén az oktatási intézménnyel konzultálva, olyan eszközökből állítanak össze a…

Tovább olvasom

Százmilliót osztott szét mentőszervezetek között a BM, de a Jászkunságnak alig jutott valami

Jász-Nagykun-Szolnok megye önkéntes mentőszervezetei közel hárommilliót kapnak a szétosztott százmillióból, ez a teljes összeg nem egész 3%-a. Biztosan csak ennyire fontos a kormánynak a Jászkunság, illetve biztosan csak ennyit tudnak kilobbizni kormánypárti képviselőink?

Tovább olvasom

Roma Önkormányzat: a fideszes romaügyi kormánybiztos miatt nem kapnak pénzt a roma iskolák

Lakatos Oszkár elnökhelyettes gyanítja, hogy a háttérből Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos, fideszes parlamenti képviselő befolyásolja az eseményeket, aki politikai támadást indított a roma szervezet ellen.” Még az ORÖ iskoláitól is elveszik a pénzt.

Tovább olvasom

Március végén zárul a mobilcsere program, ne maradjon le a 40 ezer forintos támogatásról!

A Magyar Telekom után a Vodafone is közzétette az általuk üzemeltetett 3G hálózat lekapcsolási tervét, melyből tudható, hogy 2023. április 10-ig mindenhol lekapcsolják ezt a frekvenciát. Ezzel már két mobilszolgáltató megszüntette a 3G-s hálózati szolgáltatását az ország területén – de várhatóan év végig ezt teszi a Yettel is – korábbi nyilatkozatai alapján. Ahhoz tehát, hogy továbbra is korlátlanul élvezhessük a mobilinternet nyújtotta előnyöket, például használhassuk a csevegőalkalmazásokat, levelező applikációkat, vagy a navigációt, fejlett, 4G- és 5G-képes mobiltelefonokra kell váltanunk. Ezzel párhuzamosan, a tavalyi év közepén bejelentett hosszabbítást követően 2023. március…

Tovább olvasom