Nemrég menesztették, most díjat kapott a Szolnoki MÁV Kórház egykori igazgatója

Nagy visszhangot váltott ki tavaly decemberben, hogy Pintér Sándor belügyminiszter számos kórházigazgatót mentett fel. Voltak, akiket egy bizonyos korhatár elérése miatt menesztettek, másokat indoklás nélkül távolítottak el. A MÁV Kórház vezetőjét, Rudner Ervint is érintették a változásokat, aki most a Magyar Kórházszövetség által adományozott életműdíjban részesült.

Tovább olvasom

Kell-e félni Szolnokon? Pintér Sándor 24 kórházigazgatót rúg ki december végén

December 31-én a belügyminiszter (érdemeik elismerésével, vagy anélkül) számos megyei kórház és városi intézmény vezetőjét rúgja ki. Van, akit egy bizonyos korhatár elérése miatt menesztenek pozíciójából, van, akit indoklás nélkül fokoznak le, vagy távolítanak el.

Tovább olvasom

Ungár Péter véleménye arról, amikor a fideszes miniszter kirúgja a Magyar Nemzeti Múzeum fideszes igazgatóját

“A létező dolgok ábrázolása, ez a szabadság maga” – írja az LMP társelnöke. Ungár egy írással szeretett volna válaszolni egy a Magyar Nemzetben e héten megjelent, az L. Simon László menesztése ügyében írt publicisztikára, ám a kormánypárti szócső lap elutasította, miszerint nem is terveztek erről vitát.

Tovább olvasom

Ettől vajon javul a szolnoki vonalakon a MÁV működése? Lázár kirúgta a vállalat két vezérigazgató-helyettesét

Hosszú évek óta szomorú paródiákba való a Magyar Államvasutak működése, illetve sokszor nem működése. De a miniszter most bekeményített, mert az elmúlt hetekben valóban minden eddigit alulmúlt a vállalat teljesítménye. Az államtitkár szerint vannak, akik direkt szabotálják a működést.

Tovább olvasom

Kirúgtak egy fiatal történelemtanárt az érettségiztetési idő közepén, szakszervezeti tagsága és tiltakozása lehet az ok

Ilyenkor valószínűleg nem fontos a “gyermekek érdeke”, újabb példastatuálásnak lehetünk tanúi. A hivatalos indoklás persze teljesen más, szakmailag nem elég elkötelezett a fiatalember, legalábbis a munkáltató szerint. Az nyilván véletlen, hogy aktív résztvevője volt a tanártiltakozások szervezésének.

Tovább olvasom

Friss: kirúgták a Magyar Honvédség parancsnokát, ukrán katonai helikopterek használták a magyar légteret

Ruszin-Szendi Romuluszt azonnal hatállyal felmentették beosztásából. Bár a Honvédelmi Minisztérium folyamatosan tagadta, hogy az Ukrajnába tartó katonai gépek használnák a magyar légteret, egy videó és más bizonyítékok feketén-fehéren bebizonyították, hogy de, használják. Ruszin-Szendi lett a bűnbak, azonnal kirúgták.

Tovább olvasom

Elindult a tanárper, a tankerületi vezetőt a bírónő máris igazmondási kötelezettségére emlékeztette

Az általa elmondottak ugyanis hatalmas ellentmondásban vannak, saját magával került zavarba. A két kirúgott pedagógus indította a pert, hogy jogtalanul mentették fel állásából. A tankerületi vezetőt ráadásul saját jogi képviselője is véletlenül ismételten ellentmondásba keverte. Igazmondási kötelezettségére figyelmeztette a bírónő a Belső-Pesti Tankerület vezetőjét két, engedetlensége miatt kirúgott tanár munkaügyi perének első tárgyalási napjának ötödik órájában. A tankerület vezetője a tárgyalás kezdetén nemhogy képmása, de neve nyilvánosságra hozatalához se járult hozzá, így csak név nélkül hivatkozhatunk rá – adta hírül a 444.hu. A vezető pár pillanattal a bírónő figyelmeztetése előtt előbb kifejtette,…

Tovább olvasom

A Fidesz a kudarcot valló, nem fontos embereit azonnal küldi a levesbe, Jászberényben is így tett

Akkora vereséget szenvedett a kormánypárt Jászberényben az időközi választáson néhány héttel ezelőtt, hogy még a Holdról is látszik. A Fidesz által támogatott “független” jelöltek minden körzetben és a polgármesteri székért vívott harcban is hatalmasat buktak, az összes egyéni körzetet a velük szemben indulók, az “ellenzék” nyerte. Ennek pedig villámgyorsan következményei lettek a pártnál, itt kudarcot valló emberek csak akkor maradhatnak meg, ha a pártvezetés számára kedves, közeli emberek, mint például Németh Szilárd, aki egyéniben képtelen választást nyerni. A jászberényi Fidesznél azonban teljesen lesöprik a sakktáblát, Pócs János pedig ezzel is…

Tovább olvasom

Még könnyebbé tette a tanárok kirúgását a kormány a polgári engedetlenségek miatt

Egy csütörtök este megjelent kormányrendelet szerint ha a munkáltatónak tudomására jut, hogy a pedagógus szándékosan vagy jelentős mértékben megszegi a kötelezettségét, akkor az eddigi 15 nap helyett a tanév végéig, azaz augusztus elsejéig van módja kirúgni őt – számolt be róla a HVG.hu. Amennyiben a zárónap és a tanév befejezése között jut a munkáltató tudomására olyasmi, ami felmentésre vagy felmondásra adhat okot, akkor a következő tanév augusztus 1-ig dönthet úgy, hogy elbocsátja a tanárt. Indoklásában a Belügyminisztérium úgy fogalmazott, hogy „egyes köznevelési intézményekben jelenséggé vált a politikai célú és nem törvényesen…

Tovább olvasom