Az LMP is támogatja a vizsgálatot a Lánchíd-korrupció ügyében

Ötmilliárd forint a tét, a furcsaságokkal teli ügyben ugyanis ennyivel nem tud elszámolni Karácsony Gergely, mitől lett ugyanaz a munka ugyanazon cég által megnyert pályázaton ötmilliárddal drágább. Nem minden ellenzéki erő maradt csendben, az LMP ugyanis szeretné kivizsgáltatni az ügyet.

Tovább olvasom

Csodálatos karácsonyi színekbe öltöztettek egy tűzoltóautót Zagyvarékason

Vannak azok a hétköznapi hősök, akiknek a szenteste és az újév is munkával telik annak érdekében, hogy mi, civil emberek biztonságban érezhessünk magunkat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne karácsonyi hangulatot teremteni például a tűzoltóknál: erre jó példa a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport, akik hagyományos módon, ismét csodálatosan szép karácsonyi világításba bújtattak egy tűzoltóautót.

Tovább olvasom

Nem feledkeztek meg a karácsonyi időszakban szolgálatot teljesítőkről Szolnokon

Nemes, jóleső gesztusban részesülhettek többek között a hulladékgazdálkodási kft., a MÁV Kórház, a katasztrófavédelem és a rendőrkapitányság munkatársai, akik feltehetően nem jegyzik nagy betűkkel a naptárban, hogy munkaszüneti nap van, avagy nincs, hiszen az ő közegükben karácsonykor, vagy szilveszterkor egyaránt megszokott dolognak számít a munkavégzés. Ezt szerette volna megköszönni a megyei közgyűlés és a szolnoki városvezetés.

Tovább olvasom

Íme az egyik leggyönyörűbb karácsonyi látvány, egy fényárban úszó szolnoki ház

Szolnok-Szandaszőlősön találhatjuk meg ezt az egészen különleges ünnepi kivilágítással rendelkező családi házat a Kocsoros úton. A 442-es úton elhaladó járművekből is megfigyelhető ez a csodálatos látvány, de érdemes elidőzni itt egy kicsit.

Tovább olvasom

Zárva tart a szolnoki könyvtár az ünnepi időszakban

Nemcsak az iskolákban, de a könyvtárakban is téli szünetet tartanak Szolnokon.A Verseghy Ferenc könyvtár és intézményei ünnepi szünetre vonulnak az év hátralévő részében. December 23-tól zárva tart a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és az összes intézménye. Ahogy arról az intézmény honlapján beszámoltak, a könyvtár szombattól január elsejéig zárva tart. 2024-én január 2-án nyit újra az intézmény a megszokott rend szerint. “Minden kedves látogatónknak és partnereinknek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk!” – írták közleményükben. Az ünnepi időszakban változik a buszközlekedés is, tehát érdemes indulás előtt a menetrendi változásokról…

Tovább olvasom

Családokat ajándékozott meg a kormányhivatal, a krumpli sem maradt el

Élelmiszercsomagokat és játékokat vitt az ünnepek előtt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal a nélkülöző családok otthonába. Ezek szerint csak vannak nélkülözők az erős és büszke, szuverén országban, ahol a magyar genetikailag nem érzékeli a nyomást…

Tovább olvasom

Több száz gyermek és nyugdíjas kapott karácsonyi ajándékot Jászberényben

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is megajándékozták a jászberényi időskorúakat, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekeket. 250 szociálisan rászoruló gyereknek és nagyjából 800 szépkorúnak ajándékozott fejenként 4000 forint értékű étkezési utalványt az önkormányzat.

Tovább olvasom