Rengeteg gond volt a vonatokkal egész hétvégén a ceglédi és a szolnoki vonalakon

Ezúttal több esetben is nem a MÁV saját hibájából adódtak járatkimaradások és komoly késések. Szombaton és vasárnap is jócskán bosszankodhattak az utasok, ráadásul sajnos két gázolás is történt.

Tovább olvasom

Vitézy Dávid egy fejlesztési ügy miatt nemcsak Karácsonynak, de Lázár Jánosnak is odaszólt

Amíg a Budapest–Lajosmizse vasútvonal fejlesztése nem halad, és Lázár János építési és közlekedési miniszter halogathatja ezt a fontos vasútfejlesztést is, addig a 42-es villamos meghosszabbításából semmi sem lesz.

Tovább olvasom

Gőzmozdonnyal még működhet: ezúttal az áramellátás gondjai miatt borult a ceglédi vonal rendje

Helyesebben, a ceglédi vasútvonal menetrendje is felborult már délelőtt. Azért Szolnok sem úszta meg teljesen. Most éppen az áramellátással voltak komoly problémák, a gondok egészen széles skálája jellemzi a MÁV-ot, az elmúlt időszakban különösen.

Tovább olvasom

Több Szolnok megyei vasútvonal érintett, most megint bezárnak egyet

Nem egyszer olvashattak már a Szol24-en arról, hogy idén augusztus elsejétől tíz, köztük több Jász-Nagykun-Szolnok megyei érintettségű vasútvonal személyszállítását állította le a MÁV. Jármű- és személyzethiánnyal indokolták a döntést, ami éles kritikák kereszttüzébe került társadalmi és politikai oldalról egyaránt. Nem elég, hogy a pótlóbuszokat sem használják, december 10-től újabb vasútvonalon, Mátészalka és a romániai Nagykároly között állnak le a vonatok.

Tovább olvasom

Ismét gondok a szolnoki vasútvonalakon – de miért mondta azt Lázár János, hogy nem feltétlenül kell nekünk Volán vagy MÁV?

Sokan már hónapok óta azt vizionálták, hogy az évek óta megbízhatatlanul teljesítő állami vasúttársaság azért lett ennyire látványosan még rosszabb nyár óta, hogy magyarázható legyen a liberalizálás. Lehet, hogy igazuk lesz.

Tovább olvasom

Mit lehet ilyenkor tenni? A Szolnokra induló vonaton lett rosszul egy utas, a szerelvény el sem indult

Az ilyen eset a legkisebb mértékben sem a MÁV hibája, de ilyenkor nem lenne egy áthidaló megoldás, hogy a rosszul levő utashoz mentőt hívnak, de a többi embert rövid késéssel eljuttatják azért Szolnokra, illetve a közbenső állomásokra?

Tovább olvasom