Több Szolnok megyei vasútvonal érintett, most megint bezárnak egyet

Nem egyszer olvashattak már a Szol24-en arról, hogy idén augusztus elsejétől tíz, köztük több Jász-Nagykun-Szolnok megyei érintettségű vasútvonal személyszállítását állította le a MÁV. Jármű- és személyzethiánnyal indokolták a döntést, ami éles kritikák kereszttüzébe került társadalmi és politikai oldalról egyaránt. Nem elég, hogy a pótlóbuszokat sem használják, december 10-től újabb vasútvonalon, Mátészalka és a romániai Nagykároly között állnak le a vonatok.

Tovább olvasom

Ismét gondok a szolnoki vasútvonalakon – de miért mondta azt Lázár János, hogy nem feltétlenül kell nekünk Volán vagy MÁV?

Sokan már hónapok óta azt vizionálták, hogy az évek óta megbízhatatlanul teljesítő állami vasúttársaság azért lett ennyire látványosan még rosszabb nyár óta, hogy magyarázható legyen a liberalizálás. Lehet, hogy igazuk lesz.

Tovább olvasom

Mit lehet ilyenkor tenni? A Szolnokra induló vonaton lett rosszul egy utas, a szerelvény el sem indult

Az ilyen eset a legkisebb mértékben sem a MÁV hibája, de ilyenkor nem lenne egy áthidaló megoldás, hogy a rosszul levő utashoz mentőt hívnak, de a többi embert rövid késéssel eljuttatják azért Szolnokra, illetve a közbenső állomásokra?

Tovább olvasom

Hétfőn ismét rengeteg baj volt a MÁV-val a szolnoki vonalon

Régen nincs konkrét napszakhoz kötve, mikor van baj a szolnoki vasútvonalakon a vonatok közlekedésével. Éjjel-nappal, bármikor. Október kilencedike ismét nem a MÁV napja volt a környéken, ráadásul a nagy dérrel-dúrral beharangozott, külföldről bérelt mozdonnyal szerelt Tokaj InterCity azonnal, első útján tönkrement.

Tovább olvasom