Ingyenes diákbérlet Szolnokon – érdekesen reagált a kritikára Szalay Ferenc polgármester

Szinte minden városban kijátszották ezt a kártyát a mostani kampányban, de vannak, akik kicsit a sorok közé is látnak és például azt is látják, hogy ennek az árát úgyis mi, szolnoki lakosok fizetjük meg. Íme, milyen reakciókat fűzött a polgármester a helyi választó kritikájára.

Tovább olvasom

Petőfi nem örülne – kritika a Most vagy soha! című filmről

A gigantikusan magas költségvetésből dolgozó Most vagy soha! megnézése és értékelése 2024 Magyarországán elkerülhetetlen az általánosító politikai felhangoktól: ha tetszett, egy igaz szívű, büszke magyarként nézhetsz reggel a tükörbe, ha kritizálod, akkor pedig egy érzéketlen, sorosista zsoldos vagy. Lehet, illetve érdemes-e ilyen átpolitizált légkör mellett objektív módon szemlélni a Rákay Philip által megálmodott történelmi kalandfilmet? Megpróbáljuk. Kritika a Most vagy soha! című alkotásról.

Tovább olvasom

„Ki a vesztes? Mi, az utasok!” – olvasónk véleményezte az új szolnoki buszmenetrendet 

Néhány nappal ezelőtti cikkünkben minden eddigi információt összefoglaltunk, amit a Volán novemberben útjára indított, majd azóta többször is megváltoztatott menetrendjéről tudni érdemes. Nem hagytuk ki az elégedetlen hangokat, a szakértő véleményét és az első napok, hetek káoszát. Most egy hozzáértő, a város közlekedését két év tizede nyomon követő civil olvasónk osztja meg véleményét.

Tovább olvasom

A szolnoki Hetényi Géza Kórház mostantól mindenkit feljelent, aki akár az interneten is gyalázza a dolgozókat

Bár a főigazgató tökéletesen tisztában van azzal, hogy a kritikák egy része jogos, ők is hibázhatnak, de van egy határ. Erre a hírre azonban végképp felrobbant az internet, csak remélni tudjuk, nem hoz elő fordított hatást a páciensekből.

Tovább olvasom

Egy szolnoki csoportban megint feltették a 40 milliós kérdést – elkeserítőek a válaszok

Szórakozási, kikapcsolódási lehetőség. Ezek a fogalmak megannyi felmerülő problémát, hiányérzetet és kihasználatlan lehetőséget foglalnak magukban akár Jász-Nagykun-Szolnok megyére, akár az országos állapotokra gondolunk. A Szolnokon hallottam Facebookos csoportban ismét feltették a kérdését: mit lehet csinálni a városban?

Tovább olvasom

A közoktatás kritikái lepattantak az államtitkárról: Hülyeség, propaganda, fizetett emberek

A pedagógusok pedig teljesen érthetetlen, miért hallatják hangjukat amiatt, hogy a szakmunkás minimálbér alá süllyedt a (diplomás) fizetésük, hiszen éppen most emelt egy hatalmasat a kormány és két-három év múlva meg egészen magasra kerülnek – fogalmazott Maruzsa Zoltán. Igaz, Rétvári Bence hozzátette, hogy az EU-s pénzek azért csak kellenek. De a többi emeléshez, pénzszóráshoz miért nem kellettek? Rétvári kiemelte, hogy nem érti, Brüsszelben miért tartják nagy kockázatnak azt, hogy megemelnék a pedagógusok bérét az uniós pénzekből. Valóban az Unió azért tartja vissza a pénzeket, mert nem akarja, hogy a tanárok…

Tovább olvasom

Orvoskamara: Rossz irányba módosítják, végképp kettészakadhat a magyar egészségügy

A Magyar Orvosi Kamara azonnali és gyökeres változást követel, vagy munkamegtagadások lesznek. A pedagógusok után a Fidesz megtalálja új közellenségét az orvosok személyében? Érdemes lesz figyelnünk, a MOK ugyanis most nagyon keményen odaszólt a kormánynak. Az orvoskamara szerint odafent rossz irányba módosítják az egészségügyi rendszert, kezdődhet ebben a szektorban is a munkamegtagadás. A MOK vezetése azt kéri, az orvosok ne írják alá új ügyeleti szerződésüket. A háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok az önkéntes többletmunkájuk felmondását helyezzék letétbe – ezekről…

Tovább olvasom