Szolnokon is volt mit tenniük a TeSzedd! kampányhoz csatlakozóknak

Hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszervezési mozgalma, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért az idei évben 12. alkalommal került megrendezésre. Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló projektről a Szolnoki ZöldErő is posztolt: maradjunk annyiban, volt mit tennie az önkéntes felnőtteknek és iskolásoknak.

Tovább olvasom

Még a karácsonyfa-állításból is politikát csinálnak Szolnokon

Szalay Ferenc a napokban osztotta meg közösségi oldalán, hogy gyönyörű ezüstfenyő pompázik a Kossuth téren, azaz megvan a város karácsonyfája. Úgy tűnik, az adventi hangulat és az ünnepek közeledte nem tántorítja el a szolnoki politikát, főleg a kormánypárti városvezetést, hogy pitiáner módon söpörjön le ellenzéki javaslatokat – legalábbis erről szól a polgármester bejegyzésére rákontrázó önkormányzati képviselő, Borda Zoltán írása.

Tovább olvasom

Október végéig maradnak az áldatlan állapotok a Széchenyi-lakótelepen Szolnokon

Szolnok legnépesebb városrészének kálváriája közel sem újkeletű. Már tavaly beszámoltunk a lakótelep hányatott sorsáról, több napon keresztül nem volt fűtés és meleg víz. Idén szeptember közepén hasonló problémával szembesültek a lakók, most az MVM arról tájékoztatta őket, hogy a helyreállítási munkák, vagyis a munkagödör betemetése és a sétány helyreállítása október végéig elhúzódik.

Tovább olvasom

Ismét nem lesz meleg víz a szolnoki Széchenyi lakótelepen

A szolgáltató, azaz az MVM OTSZ már értesítette a lakókat, üzlettulajdonosokat és bérlőket, hogy a gerincvezetéken feltárt csőtörés hibaelhárítási munkái miatt a szeptember 11. (hétfő) 11:00 és 13. (szerda) 11:00 közötti időszakban a teljes lakótelepen a használati melegvízellátás szünetelni fog. Augusztusban már volt, hogy nem volt meleg víz. Akkor a Széchenyi fűtőműben a kizárólag teljes leállás mellett elvégezhető karbantartási, valamint korszerűsítési munkák 2. üteme miatt szünetelt a szolgáltatás. Június elején szintén nem volt meleg víz, karbantartás miatt. A tervezett leállás során további műszaki meghibásodást tártak fel, ezért egy nappal később…

Tovább olvasom

Szolnoki lakótársunk figyelmeztetése: mérget szórtak el a városban, veszélyben a háziállatok

Ha valaki a kutyáját sétáltatja, nagyon figyeljen oda, mit kap fel a háziállat a földről és nyel le, mert ahogy az már többször is előfordult, ismét méreggel nyomták tele ismeretlenek az ominózus területet. Vigyázzunk kedvenceinkre és egymásra is.

Tovább olvasom

Légpuskával lőttek meg egy kutyát Szolnokon – szemtanúkat keresnek

Elképesztő esetről számolt be közösségi oldalán egy Széchenyi lakótelepen élő férfi. Úgy véli, hogy valaki légpuskával lőtte meg a házőrzőjét és most szemtanúkat keres. “Keresem azt az IGEN BÁTOR “embert”, aki március 14-15. között, légpuskával házunk udvarába belőve (Szolnok, Kisgyep utca), célzott lövéssel meglőtte a kutyámat.”, olvasható a bejegyzésben. Az elkeseredett gazdi 300.000 Ft nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki segít kézre keríteni az elkövetőt, vagy hiteles információval szolgál a szörnyű esettel kapcsolatban. Jász-Nagykun-Szolnok megyében történt már hasonló pár évvel ezelőtt, akkor Nagyréven lőttek le saját kertjében egy fiatal yorki…

Tovább olvasom

A parkolóhelyek hiánya a Széchenyi lakótelepen is óriási gond – fórumot tartott az ellenzék

Parkolóhiány, panelprogramhiány, kamerahiány, utak, járdák állapota. Általában ezek jöttek elő a legutóbbi ellenzéki lakossági fórumon, amit pénteken este tartottak a szolnoki Széchenyi lakótelepi Zöld házban.

Tovább olvasom

Negyvenhét évvel ezelőtt kezdték építeni a Széchenyi lakótelepet

„Egy hatvanlakásos és egy hetvenlakásos tízemeletes pontház épül Szolnokon, a Széchenyi lakótelepen. A kivitelező a Szolnok Megyei Állami Építőipari Vállalat. Az átadást szeptemberre, illetve novemberre tervezik.” – írta a Szolnok Megyei Néplap 1988. február 13-án.

Tovább olvasom

Többet fizet Szolnok a veszteséges postáért, mint amit eddig tudtunk

Másfél évre fizet Szolnok önkormányzata a Magyar Postának azért, hogy még 2024 első felében is nyitva maradhasson a Széchenyi lakótelepi posta. A város ezért nettó 63,2 millió forintot fizet, miközben decemberben 141 millió forintnyi lejárt, de még ki nem fizetett szolgáltatói számlát görgetett maga előtt.  Nagyon fontos terepe a Fidesznek a szolnoki Széchenyi városrész, ezért mindent megtett annak érdekében, hogy újranyithasson a novemberben bezárt posta a Széchenyi lakótelepen. Másfél éves szerződést kötöttek az újbóli üzemelés érdekében, derítette ki az Átlátszó. A másfél év talán nem véletlen, hiszen ebbe ugyebár beleesik az önkormányzati…

Tovább olvasom