Újabb időutazásra invitálta a szolnokiakat Bajnai Zsolt

Izgalmas időutazáson vehettek részt mindazok, akik hétfőn ismét bizalmat szavaztak Bajnai Zsoltnak és részt vettek az Élő blogSzolnok újabb előadásán. Ezúttal a Szol24 munkatársa mikrofonvégre kapta a megyeszékhely legnépszerűbb lokálpatriótáját, aki többek között azt is elárulta, hogy a kultúra jelenlegi helyzetét egy kis aggodalommal figyeli.

Tovább olvasom

Séta a múltban – A Xavéri Szent Ferenc kápolna

A hétköznapok rohanásában sokszor fel sem tűnik a megszokott környezetünk szépsége, az épületeink egyedi bája és értéke. Ebben a cikkben szeretnénk bemutatni az Ady Endre út és a Kápolna út találkozásánál található Xavéri Szent Ferenc Kápolnát, ami nem is gondolnánk, de az egyik legrégebbi szolnoki épület.

Tovább olvasom

A nagy beruházási hullám Szolnokon

Újabb Élő Blog Szolnok előadást hallgathattak meg az érdeklődők a Tisza mozi ‘E’ termében. Első pillantásra feltűnt, hogy a fiatalok igen kis számban jelentek meg, de nagyon jó hangulatban, telt ház előtt zajlott az előadás. Számtalan új dolgot tudhatunk meg egy-egy ilyen előadáson a városunkról. Bajnai Zsolt, ismét bizonyította, hogy elképesztően sokat tud Szolnokról, köszönhetően több éves elszánt, kitartó kutatómunkájának.

Tovább olvasom

Interaktív várostörténeti kiállítás nyílt Mezőtúron

A kiállítás a városháza épületében, több szinten, valamint a torony egyes szintjein került kialakításra, amelynek köszönhetően minden eddiginél alaposabban lehet bejárni az épületet.  Szó esik Mezőtúr városának átfogó birtokviszonyairól, a századforduló koráról, a múlt évszázad elejének speciális közegéről, építészetéről és annak változásairól, sajtótörténetéről, valamint néhány évtizedének képi anyagáról, visszaemlékezéseiről nyújt részletes áttekintést. A városháza első emeletén kezdődnek a kiállítások; az első teremben a város történelmi körülményeivel, eseményeivel és a település életét meghatározó fazekassággal ismerkednek meg a látogatók, a második teremben pedig Mezőtúr egyik legjellegzetesebb épülete, a városháza építéstörténete kerül fókuszba,…

Tovább olvasom