Rendszámok és sorszámok – érkezik a blogSzolnok újabb élő előadása

A Bajnai Zsolt szolnoki lokálpatrióta által vezetett blogSzolnok Anno előadássorozatát a Szol24-en is meghirdettük január közepén, most pedig a magánautók elterjedésének, a Kádár-kor személyautójának történetével ismerkedhetünk meg, természetesen rengeteg szolnoki történetet és sajátosságot felelevenítve.

Tovább olvasom

A megyeszékhely első aranykorát ismerhetjük meg a blogSzolnok élő előadásában

Bajnai Zsolt lokálpatrióta hosszú ideje elkötelezett amellett, hogy szélesebb rétegekhez juttassa el Szolnok városának történetét. Az egykor több újság főszerkesztőjeként dolgozó újságíró tollából eddig az interneten olvashattuk a régmúlt Szolnokjáról, ez most némiképp megváltozik, pontosabban bővül: január 15-én veszi kezdetét a blogSzolnok Anno előadássorozata.

Tovább olvasom

Nincs szobra Bergendynek, de van már Grófonak, avagy miért volt ez a szoborállítás fontos a Fidesznek?

Alaposan kiverte a biztosítékot többekben az, hogy nagy Grófonak szobrot állítottak csütörtökön Szolnokon. Nem azért, mintha baj lenne, hogy egy roma ember szobrot kap a városban, sokkal inkább az, hogy más meg nem. A DK pedig közérdekű adatigénylésben kérdezte meg, mennyibe került a szobor és az avatórendezvény. Jelentős erődemonstrációt tartott csütörtökön a Fidesz Szolnokon, megragadva az alkalmat, hogy nagy Grófonak szobrot avattak az Aba-Novák művelődési központban, pont az Erkel-terem előtt… Az eseményen jelen volt maga Kubatov Gábor pártigazgató, az FTC elnöke. Meg is jegyezte egy hozzászóló egy fórumon, hogy “Köszönjük!…

Tovább olvasom