A nagy beruházási hullám Szolnokon

Újabb Élő Blog Szolnok előadást hallgathattak meg az érdeklődők a Tisza mozi ‘E’ termében. Első pillantásra feltűnt, hogy a fiatalok igen kis számban jelentek meg, de nagyon jó hangulatban, telt ház előtt zajlott az előadás. Számtalan új dolgot tudhatunk meg egy-egy ilyen előadáson a városunkról. Bajnai Zsolt, ismét bizonyította, hogy elképesztően sokat tud Szolnokról, köszönhetően több éves elszánt, kitartó kutatómunkájának.

Tovább olvasom

Rendszámok és sorszámok – érkezik a blogSzolnok újabb élő előadása

A Bajnai Zsolt szolnoki lokálpatrióta által vezetett blogSzolnok Anno előadássorozatát a Szol24-en is meghirdettük január közepén, most pedig a magánautók elterjedésének, a Kádár-kor személyautójának történetével ismerkedhetünk meg, természetesen rengeteg szolnoki történetet és sajátosságot felelevenítve.

Tovább olvasom

A megyeszékhely első aranykorát ismerhetjük meg a blogSzolnok élő előadásában

Bajnai Zsolt lokálpatrióta hosszú ideje elkötelezett amellett, hogy szélesebb rétegekhez juttassa el Szolnok városának történetét. Az egykor több újság főszerkesztőjeként dolgozó újságíró tollából eddig az interneten olvashattuk a régmúlt Szolnokjáról, ez most némiképp megváltozik, pontosabban bővül: január 15-én veszi kezdetét a blogSzolnok Anno előadássorozata.

Tovább olvasom

Nincs szobra Bergendynek, de van már Grófonak, avagy miért volt ez a szoborállítás fontos a Fidesznek?

Alaposan kiverte a biztosítékot többekben az, hogy nagy Grófonak szobrot állítottak csütörtökön Szolnokon. Nem azért, mintha baj lenne, hogy egy roma ember szobrot kap a városban, sokkal inkább az, hogy más meg nem. A DK pedig közérdekű adatigénylésben kérdezte meg, mennyibe került a szobor és az avatórendezvény. Jelentős erődemonstrációt tartott csütörtökön a Fidesz Szolnokon, megragadva az alkalmat, hogy nagy Grófonak szobrot avattak az Aba-Novák művelődési központban, pont az Erkel-terem előtt… Az eseményen jelen volt maga Kubatov Gábor pártigazgató, az FTC elnöke. Meg is jegyezte egy hozzászóló egy fórumon, hogy “Köszönjük!…

Tovább olvasom

Jóvanazúgy: kitettek pár táblát és ezzel kész

Régóta pályázik a Szolnok gödre cím elnyerésére a Mártírok útján található hupli. A dohányfermentáló környékén terpeszkedő mélyedés nagyon kellemetlen, jókorát bólintanak itt a járművek, a buszoknak pedig alaposan le is kell lassítaniuk, ha nem akarja a vezető odaveretni a jármű hátulját az aszfalthoz. A problémát megénekelte a blog.szolnok is. November 14-én arról írt Bajnai Zsolt A Kivert Biztosíték rovatban, hogy: ” Nehéz szemléltetni egy olyan útszakaszt, ahol előbb-utóbb hatalmas lyuk fog tátongani. De, akik augusztus óta jártak a Mártírok útján, azok talán érzékelték, hogy a dohányfermentálónál egyre jobban süpped az…

Tovább olvasom